Sağlık Cinsel ilişkide lubrikant kullananlar tatmin oluyor

Cinsel ilişkide lubrikant kullananlar tatmin oluyor

Paylaş
Cinsel ilişkide lubrikant kullananlar tatmin oluyor

İndiana Üniversitesinde yaşları 18 ile 68 arası değişen 2,453 bayan arasında araştırma yapıldı

Cinsel ilişki sırasında lubrikant kullanan bayanların ilişkiden zevk alma ve tatmin olma derecelerinin daha fazla olduğu gösterilmiştir.

Uzun yıllardır cinsel ilişki sırasında vajinal tahrişin önlenmesi ve rahat bir cinsel ilişki için lubrikant kullanımı önerilmesine rağmen bunu destekleyen çok az geniş katılımlı bir çalışma bulunmaktaydı.

Yapılan bu çalışma önemli bir boşluğu dolduracak gibi görünmektedir.

Çalışmaya katılan bayanların %1’inden az bir oranda vajinal tahrişe ve yine %5’inden az oranda vajinal ağrıya rastlanmıştır.

Ayrıca, Lubrikant kullanımı vajinal yırtılma ve tahrişi önleyici etkisiyle cinsel yolla bulaşan HIV ve diğer hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır.

Çalışmaya katılan bayanların %70’inden fazlası cinsel tecrübelerini arttırdığını, %65,5’i ise cinsel ilişkiden çok daha fazla zevk alıp kendilerini daha rahat hissettiklerini belirtmişlerdir.

Katılımcı bayanların %58.4’üne lubrikant eşleri tarafından uygulanırken, %54,7’si kendi başlarına veya eşlerinin parmaklarına, %54.3’ü ise lubrikantı eşlerinin genital bölgelerine uygulamışlardır. Lubrikant kullanımının temel nedenini bayanlar vajinal yırtılma ve tahrişi azaltıcı etkisiyle kendilerini daha rahat hissetmeleri olarak vurgulamıştır.

Milliyet

Haberin Devamı