Türkiye (Son Dakika) 'Çıplak kadın' iftira suçundan beraat etti

'Çıplak kadın' iftira suçundan beraat etti

Paylaş
'Çıplak kadın' iftira suçundan beraat etti

Tecavüze uğradığını iddia ederek çırılçıplak sokağa çıkan N.Ç. hakkında 'iftira' suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü. Mağdurken sanık olan kadın, iftira suçundan beraat etti

Kadıköy'de 18 yaşındaki M.B'nin tecavüzüne uğradığını iddia ederek çırılçıplak sokağa çıkan 39 yaşındaki dizi oyuncusu N.Ç'nin 'iftira' suçlamasıyla, 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın davanın karar duruşması görüldü.

"MAĞDURKEN SANIK OLDU"


Anadolu 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık N.Ç ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan N.Ç'nin avukatı bir kadının para için çıplak bir şekilde sokağa çıkmayacağını belirtti. N.Ç'nin avukatı, müşteki M.B hakkında 'Nitelikli Cinsel Saldırı', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamasıyla başlatılıp takipsizlik kararı verilen soruşturmanın eksik yapıldığını bu nedenle müvekkilinin mağdurken sanık olduğunu kaydetti. N.Ç ise suçsuz olduğunu belirterek beraatını talep etti.

Haberin Devamı

Mahkeme, sanık N.Ç'nin mahkumiyetine yeterli her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatına karar verdi.

İFTİRA SUÇUNDAN DAVA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hakkında 'Nitelikli Cinsel Saldırı', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamasıyla geçtiğimiz yıl Mart ayında soruşturma başlatılan M.B hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi. Olayın ilk etabında mağdur olduğunu iddia eden N.Ç'ye ise 'iftira' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Temmuz ayında dava açıldı.

"TECAVÜZ ETTİ" DEMİŞTİ


Savcılık tarafından verilen takipsizlik kararında N.Ç'nin, 3 yıldır İstanbul 'da dizilerde oyunculuk yaptığı, sabit ikametgah adresinin bulunmadığı için çeşitli arkadaşlarının yanında kaldığı, olay gününden bir gün önce de akşam saatlerinde arkadaşı S.Y'nin evine gittiği belirtildi. Müşteki N.Ç ifadesinde, olay günü arkadaşı S.Y'nin işe gittiği esnada evde S.Y'nin yeğeni M.B ile evde yalnız kaldığını, duşa girmek için banyoya gittiği ve çıplak olduğu esnada M.B'nin kendisine tecavüz ettiğini, daha sonra da sürükleyerek odasına götürüp orada da tecavüz ettiğini belirtti. Daha sonra M.B'nin yanından uzaklaştığı sırada kapıya yönelip çırılçıplak kendisini sokağa attığını belirten N.Ç, M.B'nin kendisini içeriye almak istediğini, pencerenin demir parmaklıklarına tutunarak içeri çekmesine engel olduğunu, çığlıklar üzerine komşuların çıktığını ve polislere haber verilmesi üzerine olay yerine emniyet güçlerinin geldiğini ifade etti.

6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ


M.B'nin telefonunda ikilinin samimi pozlarını içeren fotoğrafları avukatın savcılığa sunması üzerine, savcılık zorla cinsel istismar olayı ve hürriyetten yoksun kalmaya ilişkin delil olmadığına, ikili arasında rıza ile ilişkinin bulunduğuna karar vererek dosya hakkında takipsizlik kararı verdi. N.Ç.'nin, M.B. ile kendi rızası ile birlikte olduğu halde, çıplak vaziyette sokağa fırlayarak 'suçun maddi delil ve eserini uydurmak sureti' ile M.B.'ye iftirada bulunduğu gerekçesiyle 'iftira' suçundan 1,5 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi Kuyu Sokak'ta geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda sokakta çırılçıplak iki kişiyi gören mahalle sakinleri polisi haberdar etmişti. Genç bir erkeğin kendisi gibi çıplak kadını dışarı çıktıkları daireye sokmaya çalıştığını gören mahalle sakinleri, evlerinden aldıkları battaniyeleri çıplak kadın ve erkeğin üzerine örtmüş, ikili polis merkezindeki işlemlerinin ardından da adliyeye sevk edilmişti.

DHA - Arzu Kaya


Haberin Devamı