Merkez Ciritçi baba ve oğulları

Ciritçi baba ve oğulları

Paylaş
Ciritçi baba ve oğulları

Ciritçi baba ve oğulları

Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)- ERZURUM'da bu yıl Yarımca Atlı Spor Kulübü'nü kuran ve aynı zamanda cirit sporu ile ilgilenen baba ve 3 oğlu hazırlık maçlarında göz doldurdu. Baba ve oğullarının tek hedefi kuruldukları yıl Türkiye şampiyonu olmak.
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenecek olan Mahalli Lig İl Birinciliği maçlarına hazırlık yapan kulüpler, tribünleri dolduran izleyicilere heyecanlı dakikalar yaşatıyor. Erzurum'da 35 yıl cirit oynadıktan sonra bu yıl Yarımca Atlı Spor Kulübü'nü kuran Yaşar Yıldırım (45), oğulları Yılmaz (20) ile 14 yaşındaki ikiz çocukları Erdem ve Yunus Yıldırım ile birlikte at koşturuyor. 7 kişinin yer aldığı cirit müsabakalarında baba ve oğulları kulüplerinin başarılı olması için yapılan hazırlık maçlarında göz dolduruyor. Takımda üç oğlunun yanında olmasının kendisine güç verdiğini söyleyen Yaşar Yılmaz, "Biz bu sporu köylerdeki amca, dayı ve babalarımızdan öğrendik. Ata sporu olduğu için de çok sevdik ve sahip çıktık. 35 yıldır cirit oynuyorum. Çocuklarım büyüyünce kulüp kurmaya karar verdim. Hazırlık maçları yaparak liglere hazırlanıyoruz. Çok iyi bir ekibiz. Hedefimiz kurulduğumuz yıl şampiyon olmak. Bu nedenle sık sık hazırlık maçlarına çıkıyoruz" diye konuştu.
Zübeyde Hanım Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencisi Erdem Yıldırım, ikizi, ağabeyi ve babası ile birlikte atlı spor kulübünde cirit oynamanın muhteşem bir duygu olduğunu söyledi. Cirit sporunu babadan oğula sürdürdüklerini vurgulayan Erdem Yıldırım, "Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya getirdikleri, asırlardan beri sürdürdükleri gelenekler arasında 'savaş oyunu' olarak yer alan atlı cirit, Erzurum'da özellikle bizim gibi köylerde yaşayanların vazgeçemediği en önemli spor dallarından biridir. Cirit babadan oğula devreden bir sevdadır. Yıllardır cirit oynayan babamızın kurduğu kulübün başarılı olması için tüm hünerlerimizi sergiliyoruz. Biz babamızdan, atlı ciritte erliğin, mertliğin yaşar, sportmenliğin yaşadığını, her şeyden önce bir tarih yaşadığını öğrendik. Üç kardeş küçük yaşlardan beri at sırtında olduğumuz için ciritte çok başarılıyız" dedi.

FOTOĞRAF

Haberin Devamı