Ekonomi Citigroup Akbank'taki hisselerinin bir bölümünü satacak

Citigroup Akbank'taki hisselerinin bir bölümünü satacak

Paylaş
Citigroup Akbank'taki hisselerinin bir bölümünü satacak

Akbank'ın yüzde 20 ortağı Citigroup, NewYork Borsası'na yaptığı açıklamada, Akbank'taki hisselerinin bir bölümünü satmayı planladığını duyurdu.

Akbank’tan yapılan açıklamada, Citigroup’un bu satış planının tüm dünyada geçerli olacak Basel III uygulamasına hazırlık ile ilgili sermaye planlaması kapsamında olduğunu belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, bankaların sermaye yeterlilik oranlarını düzenleyen Basel III uygulamasının tüm dünyada devreye gireceği anımsatılırken, bu yeni uygulama ile yüzde 10’un üzerinde pay sahibi olunan ve yönetim kontrolü bulunmayan iştiraklere yapılan yatırımların bankaların sermaye yeterlilik rasyolarını düşüren bir unsur haline geleceği ifade edildi.

Akbank’ın açıklamasında şunlar kaydedildi:
"Bu bağlamda, Citigroup söz konusu Basel III uygulamasına hazırlık amacıyla dünyada diğer ülkelerdeki iştiraklerinde de olduğu gibi yönetim kontrolüne sahip olmadığı Bankamızdaki hisse oranını da düşürme kararı almıştır. Citigroup’un Bankamızdaki hisse oranını düşürme kararı tamamen Basel III ile bağlantılı olup Citigroup’u ilgilendiren teknik sebeplerden kaynaklanmaktadır.

Haberin Devamı

Bankamız ortaklık yapısında bahsi geçen nedenle meydana gelebilecek değişikliğin Türkiye’nin en değerli kurumu olan Bankamızın mali gücü ve yönetimi üzerinde herhangi bir etkisi yoktur ve Bankamızın karlı bir şekilde büyüme stratejilerinde herhangi bir değişikliğe neden olmayacaktır."