Gündem Çizmeleri var diye Meclis'e alınmadılar!

Çizmeleri var diye Meclis'e alınmadılar!

Paylaş
Çizmeleri var diye Meclis'e alınmadılar!

Ankara'da toplanan maden işçileri taleplerinin yerine getirilmesi için Meclis'e yürüdü. Üzerlerinde işçi tulumu ve madenci çizmesi olduğu için Meclis'e alınmayan ve saatlercce bekletilen işçiler randevularını kaçırmamak için tulumlarını ve çizmelerini çıkardı

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan faciadan sonra Başbakan ve bakanların verdikleri sözleri hatırlatmak için, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Dev-Maden Sen üyesi olan yaklaşık 150 maden işçisi Ankara'da buluştu.

Meclis'e yürüyen İşçiler, içinde 'yaşam odası, 2 bin liranın üstünde maaş, 6 bin lira ikramiye ve taşeronların kaldırılması'nı içeren taleplerinin yazılı olduğu klasörü Meclis'e ulaştırmak istedi. 'İnsanca yaşamak istiyoruz' sloganları atan işçiler Soma faciasında hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer17577","17577","201405","17577-138170.jpg","1", "0","'Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin'");

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu 'İşçi tulumu, madenci çizmesi olduğu için işçilerin TBMM'deki randevularina alınmadığı'nı bildirdi.

Meclise alınmayan madenciler de duruma “Bu binayı dikerken kıyafet uygun da içeri girerken mi uygunsuz?” diyerek tepki gösterdi. İşçileri meclise almayan görevliler engelleme sırasında telefonla çekilen videoları da sildirdi.

İşçiler meclisteki randevularını kaçırmamak için tulumlarını ve çizmelerini çıkardı. Dev Maden-Sen yetkilileri de işçiler de bu durumu zulüm olarak nitelendirdi.