Gündem Cizre'deki sokağa çıkma yasağı kaldırılıyor

Cizre'deki sokağa çıkma yasağı kaldırılıyor

Paylaş
Cizre'deki sokağa çıkma yasağı kaldırılıyor

Şırnak Valiliği : Cizre'deki sokağa çıkma yasağı yarın saat 07.00 itibariyle sona erecektir

Türkiye'nin gözü kullağı günlerdir Şırnak'ın Cizre ilçesindeydi. Sokağa çıkma yasağının olduğu ilçeye gitmek isteyen HDP heyeti Şırnak'ın İdil ilçesine kadar gidebildi.

Bugün telefon hatlarının çalışmaya başladığı ilçede yarın sokağa çıkma yasağı son bulacak.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer35433","35433","201509","35433-360570.jpg","1", "0","O ilçedeki sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak ?");

VALİLİK AÇIKLADI

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki sokağa çıkma yasağının yarın saat 07.00’de kalkacağı bildirildi. Şırnak Valiliği’nce, Cizre ilçesinde 4 Eylül’de ilan edilen sokağa çıkma yasağının yarın kaldırılacağı bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Cizre ilçesinde 4 Eylül 2015 günü saat 20.00’de başlayan sokağa çıkma yasağı 12 Eylül 2015 Cumartesi günü saat 07.00 itibariyle sona erecektir. Bu süre zarfında güvenlik kuvvetlerimiz bölücü terör örgütü mensuplarına karşı başarılı bir operasyon gerçekleştirmiştir. Bu süreçte sabır ve duyarlılıkla hareket eden çok değerli Cizreli vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bölücü terör örgütü mensuplarına karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumaya ve kamu düzenini sağlamaya devam edeceğiz" denildi.

HDP'LİLER AİHM'E BAŞVURACAKTI

Cizre'deki sokağa çıkma yasağının kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunulmuştu. Ancak Anayasa Mahmekesi, sokağa çıkma yasağının kaldırılması talebini reddetmişti. Başvuruyu yapanglar bunun üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracaklarını açıklamıştı.