Gündem Cizre'den ilk görüntüler

Cizre'den ilk görüntüler

Paylaş
Cizre'den ilk görüntüler

Terör örgütü PKK'nın özerklik ilan etmeye kalktığı 120 bin nüfuslu Cizre'de 4 Eylül'de polis ve asker operasyona başlamış ve sokağa çıkmak yasaklanmıştı. Sokağa çıkma yasağı bugün saat 07.00'de sona erdi ve halk günler sonra sokağa çıktı

Güvenlik güçlerinin PKK’ya yönelik operasyonunda şiddetli çatışmalara sahne olan ilçede görüntü, sokaklarda yüzlerce boş mermi kovanı, hasar gören binalar ve işyerleri, sokaklarda tam kapatılmamış hendeklerle sanki savaştan çıkmış gibiydi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer35448","35448","201509","35448-360756.jpg","1", "0","Cizre'den ilk görüntüler");



Şırnak Valiliği’nin kararıyla 4 Eylül cuma günü saat 20.00’den başlatılan sokağa çıkma yasağı bugün saat 07.00’de kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağı süresince büyük ilçede yuvalanan PKK’lılarla çatışmaların olduğu Cizre’de yasağın kalkması ile birlikte, ilçede oturanlar bu sabahtan itibaren evlerinden çıkabildi. Cizre’ye günlerdin kapalı olan giriş çıkışlar da başladı.



İlçede güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı mahallelerde ev ve işyerlerinde hasar oluştu. Bazı binaların duvarları delik deşik olurken, cadde ve sokaklardaki yüzlerce boş mermi kovanları dikkati çekti. İlçenin birçok sokağında PKK’lıların güvenlik güçlerinin girişini engellemek için kazıp patlayıcılarla tuzakladığı hendeklerin tam kapatılmadığı, ancak bir çok barikatın sokaklardan kaldırıldığı dikkati çekti.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer35461","35461","201509","35461-360893.jpg","1", "0","Cizre’de hayat normale döndü");

Evlerinden günler sonra dışarı çıkabilenler temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çatışmalardan zarar görmeyen işyerlerine akın etti. İlçenin ana caddesi üzerinde güvenlik güçleri önlem alırken, işyeri sahipleri zarar gören dükkanlarındaki hasarı tespit etmeye çalıştı.