Dünya Clinton, New Hampshire'da bozguna uğradı

Clinton, New Hampshire'da bozguna uğradı

Paylaş
Clinton, New Hampshire'da bozguna uğradı

ABD'nin New Hampshire eyaletinde yapılan ön seçimleri, Cumhuriyetçi Parti'den işadamı Donald Trump, Demokrat Parti'den de Bernie Sanders kazandı. Demokrat Parti'li aday adayı Hillary Clinton, New Hampshire'da, yüzde 20'lik oy farkıyla Sanders karşısında bozguna uğradı. Cumhuriyetçilerde ise Trump, Iowa yenilgisini telafi etti

Kesin olmayan ilk sonuçlara göre, Müslümanlara karşı söylemleri ile kimi Amerikalıların desteğini, kimi Amerikalıların da tepkisini çeken işadamı Donald Trump, daha önce ön seçimlerin yapıldığı Iowa'da yaşadığı yenilgiyi, New Hampshire eyaletinde telafi etmeyi başardı.

Haberin Devamı

Donald Trump, kesin olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 33.8'ini aldı, Trump'ı yüzde 15.9'luk oy oranı ile Ohio Valisi John Kasich izledi. Iowa eyaleti ön seçimlerini birincilikle bitiren Teksas Senatörü Ted Cruz, New Hampshire'da aldığı yüzde 11.7 oy oranı ile üçüncü sırada kendisine yer bulabildi. ABD eski başkanlarından George W. Bush'un kardeşi, Florida eski Valisi Jeb Bush, New Hampshire'deki yarıştan, yüzde 11.4 oy oranı ile dördüncü olarak çıkabildi. Bush'u, yüzde 10.6 ile Florida Senatörü Marco Rubio, yüzde 8 ile New Jersey Valisi Chris Christie, yüzde 4.4 ile iş kadını Carly Fiorina, yüzde 2.3'lük oy oranı ile de eski beyin cerrahi Ben Carson izledi.

Demokrat Parti'den ABD başkanlığı aday adaylığı için yarışan, ABD eski başkanlarından Bill Clinton'un eşi Hillary Clinton, rakibi Bernie Şanders karşısında, New Hampshire eyaletinde ağır bir yenilgiye uğradı. Clinton, oyların yüzde 38.7'sini alırken, yaklaşık yüzde 20 oy farkı ile Clinton'un önüne geçen Bernie Sanders, yüzde 59.6 oy oranı ile New Hampshire seçimlerini önde bitirdi.

Nafiz ALBAYRAK/NEW YORK/DHA

Haberin Devamı