Gündem CNN muhabirinden Erdoğan'a IŞİD ve Kürtler sorusu

CNN muhabirinden Erdoğan'a IŞİD ve Kürtler sorusu

Paylaş
CNN muhabirinden Erdoğan'a IŞİD ve Kürtler sorusu

Erdoğan, CNN İnternational kanalının sorularını yanıtladı. Gündemde mülteci sorunu, IŞİD'le mücadele ve Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmeler vardı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CNN’e yaptığı açıklamada Türkiye’nin 2.2 milyon Suriyeli’ye ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, “Bu mülteciler Avrupa’ya gitse ne olur” dedi. Türkiye’nin ağır bir yükü omuzladığını kaydeden Erdoğan, Avrupa’yı mültecileri Ege’de ölüme terk etmekle suçladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, mülteci krizi konusunda ağır bir yük taşıdıklarını belirterek, “Türkiye’deki 2.2 milyon Suriyeli Avrupa’ya yürürse ne olacak?” diye sordu.

Haberin Devamı

G-20 ZİRVESİ'NDE PUTİNLE GÖRÜŞECEK

CNN’den Hala Gorani’nin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Rusya’nın Suriye’deki hava saldırılarını değerlendirdi. Bölgede Rusya ile en iyi ilişkilere sahip olan ülkenin Cumhurbaşkanı olduğunu kaydeden Erdoğan, Rusya’nın Suriye’deki faaliyetlerinin Türkiye’de güvenlik riski yarattığını ve bu konuyu Antalya’daki G-20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini kaydetti.

"BAZILARI SİZİ IŞİD'LE SAVAŞAN KÜRTLERİ HEDEF ALMAKLA SUÇLUYOR"

Rusya’yı ılımlı muhalifleri hedef almakla suçlayan Erdoğan, Gorani’nin “Bazıları da sizi IŞİD’le savaşan Kürtleri hedef almakla eleştiriyor” sözleri üzerine, “Nusra Cephesi de IŞİD’le savaşıyor. Bu yüzden onlara iyi mi diyeceğiz. İyi terörist, kötü terörist olmaz” diye konuştu. ABD’nin Suriye’de güvenli bölge fikrine uzak olduğunu anımsatan Gorani’nin, “Sayın Erdoğan, bunu elde etmeye yakın olduğunuzu düşünüyor musunuz” sorusuna da Türkiye’nin bu konuda B ve C planları olduğunu ve bu konuda gereken adımları gereken zamanda atacakları yanıtını verdi.

Haberin Devamı

AVRUPA, 'MÜLTECİLER BOĞULSUN’ DİYOR

Türkiye’nin 2.2 milyon Suriyeli için 8.5 milyar dolar harcadığını vurgulayan Erdoğan, “Gayrısafi milli hasılası Türkiye’den çok daha fazla olan ülkeler mültecilere kapılarını kapattı. Ege’de, Akdeniz’de boğulsunlar diyorlar” dedi. Avrupa’nın mülteci sorunu konusunda daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan “2.2 milyon Suriyeli, Avrupa’ya yürürse ne olacak” diye konuştu.