Dünya CNN'in Suriye yalanı ortaya çıktı

CNN'in Suriye yalanı ortaya çıktı

Paylaş
CNN'in Suriye yalanı ortaya çıktı

CNN International'ın sürekli Suriye'den haber aldığı Danny Dayem'in uydurma haber yaptığı, video görüntüleriyle ortaya çıktı

CNN'i bitiren haber Suriye devlet televizyonunun yayınladığı videoda Danny Dayem'in, CNN'le canlı bağlantı yapmadan önce etrafındakilere silah ateşlemelerini söylediği görülüyordu.

Gayet rahat ve sakin bir ortamda olduğu gözlenen Dayem, canlı bağlantı sırasında son iki saatte yüzlerce kişinin öldüğünü iddia ediyordu. Bu rezaletin üzerine CNN'den Anderson Cooper, Danny Dayem'i programına çıkararak bu videoyu sordu.

Programda Cooper, Dayem'e "CNN muhabiri olmadığını ve CNN'den tek kuruş para almadığını" söyletiyor, ardından da Suriye devleti izin vermediği için kendilerinin normal yollarla Suriye'ye giremediklerini, bu yüzden de Danny Dayem gibi kişilerin aktardıklarına muhtaç olduklarını söylüyor.

Dayem, kendisinin aslında Suriye'ye Özgür Suriye Ordusu'na katılmak üzere gittiğini, ancak onun yerine bu işi, yani CNN'e haber geçmeyi yaptığını ifade ediyor.

ULUSLARARASI ASKERİ MÜDAHALE ÇAĞRISI YAPIYOR

Dayem, CNN ve başka Amerikan kanalları tarafından "Suriye'deki özgürlük mücadelesinin genç temsilcisi" olarak bayraklaştırılmıştı. Dayem, her fırsatta Suriye'ye uluslararası askeri müdahale çağrısı yapıyor.

"BU KISIMLARI SİLİN"

En dikkat çekici kısım ise, programın en başı. Dayem, burada kendisinin birilerine efekt vermek için ateş etmelerini söylediği kısımları "silmeleri gerektiğini" söylüyor. Ardından ise videoda görülen sözlerinin "normal" olduğunu iddia ediyor. Bunlar normalse, ham görüntülerin o kısımlarını niye "aslında silmeleri gerektiği" çelişkisini ise açıklamıyor.

BÖLGETE ÇATIŞMA DAHİ YOK

Bir başka çelişki ise, Dayem'in söz konusu CNN haberinde canlı bağlantıda bulunduğu noktadan 400 metre uzaklıkta sivillerin cesetlerini gördüğünü söylemesi, ancak Cooper'ın programında bağlantı sırasında bulunduğu noktada çatışma falan olmadığını, 15 kilometre uzakta çatışma yaşandığını söylemesi.

ETRAFINDAKİLERE ATEŞ AÇTIRIYOR

Programda Cooper'ın Dayem'e, "Ateş etmeye hazır olmalarını söyledin mi?" şeklindeki sözlerini sormaması da dikkat çekici. Programda kendisini "bu söylediklerim normal" diye savunan Dayem, Twitter hesabında ise "Bunlar Ruslar'ın yardımıyla Esad rejiminin yaptığı kamera hileleri" dedi.

Haberin Devamı