Ekonomi Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent görevini bırakıyor

Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent görevini bırakıyor

Paylaş
Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent görevini bırakıyor

Dünya içecek devi Coca Cola'nın Türk CEO'su Muhtar Kent, Mayıs ayında görevini bırakıyor. Kent, bundan sonra görevine Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam edecek

Yaklaşık 38 yl önce Coca Cola'da giren Muhtar Kent, içecek devinde CEO görevini yürütüyordu. Muhtar Kent, mayıs ayından itibaren görevini bırakacak. Türk CEO'nun yerine James Quincey gelecek.

CEO'LUĞU BIRAKIYOR, YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLACAK


Muhtar Kent Yönetim Kurulu Başkanı olarak Coca-Cola Şirketi’ndeki görevine devam edecek. Kent, bundan sonra görevine Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam edecek.

KARAR SONRASI MUHTAR KENT'TEN İLK AÇIKLAMA


Muhtar Kent, kararla ilgili “İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptığım süre boyunca,yöneticilerin görev değişiklikleri konularında, Yönetim Geliştirme Komitesi ve Yönetim Kurulu’yla birlikte çalıştım. James Quincey’nin şirketimizin yeni CEO’su olarak göreve hazır olduğuna ve tüm Coca-Cola Sistemi için en doğru isim olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

2008'DEN BERİ CEO'YDU


Muhtar Kent 2008'den bu yana Coca Cola'da CEO koltuğunda oturuyordu. Kent'in liderliğinde şirket yaklaşık 1000 ürünle marka sayısını genişletti.

Muhtar Kent konuyla ilgili açıklamasında, 1996'dan beri şirkette çalışan 51 yaşındaki Quincey'in yerine geçecek olmasıyla ilgili, "James ile 10 yılı aşkın süredir birlikte çalışıyoruz. Endüstriyle ilgili bilgisi, markalarımız konusundaki uzmanlığı, değerleri, çalışma sistemi ve değişen tüketici zevklerini kavrama yetisi onu şirketi yönetecek lider olarak ideal bir aday olmasını sağlıyor." ifadelerini kullanmıştı.

MUHTAR KENT KİMDİR?

Babası Necdet Kent dönemin New York Başkonsolosuydu. Tarsus Amerikan Koleji'ni bitirdi. İngiltere Hull Üniversitesi ekonomi bölümünü bitirdi. 1978 yılında Coca Cola'ya girdi. 1999 yılına kadar bu şirkette çeşitli görevlerde bulundu. 1999 ile 2005 yıllar arasında Efes Pilsen grubunda görev aldı. 2005 yılında Coca Cola Kuzey Asya, Avrasya ve Orta doğu grup başkanı oldu. 1 Temmuz 2008 itibarıyla Coca Cola'nın CEO'su görevine atandı.

23 Nisan 2009 tarihinde Coca Cola'nın Atlanta Merkezinde yapılan Yönetim Kurulu Başkanı secimlerinde kurul üyelerinin oylarıyla Coca-Cola'nın eski yönetim kurulu başkanı Neville Isdell'in (65) yerini alarak Coca-Cola 'nın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

BABASI TÜRK OSKAR SCHINDLER OLARAK BİLİNİYOR


Babası Necdet Kent "Türk Oskar Schindler" olarak biliniyor. Sebebi ise II. Dünya Savaşı sırasında, Fransa konsolosu iken kurtardığı 70-80 Türkiye Yahudisidir.

Haberin Devamı