Eğitim - Kariyer Çocuğunuz odasındayken terör örgütüne katılabilir

Çocuğunuz odasındayken terör örgütüne katılabilir

Paylaş
Çocuğunuz odasındayken terör örgütüne katılabilir

Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), “Teknoloji Çocuklarımızla Aramızdaki Yeni Bir Bağ mı Yoksa Duvar mı?” konulu bir söyleşi düzenledi

Söyleşide konuşan Psikiyatrist Prof. Dr. Bengi Semerci, ailelere çocukların teknolojiyi kullanmasıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Semerci; “İnternet; evinizde çocuğunuzun odasına kendi elinizle koyduğunuz bir sokak aslında!

Haberin Devamı

Hâlbuki sokağa çıktığında ‘yanına yabancı biri gelirse sakın konuşma’ deriz, çocuğu uyarırız. Ama biz tanımadığımız insanları üstüne para vererek alıyor ve çocuğumuzun odasına sokuyoruz.

Çocuk, odasına soktuğumuz bu yabancıların tuzaklarıyla, terör örgütüne de katılabilir, uyuşturucu da satın alabilir. Bir tuşa basması yeter; o kadar basit!” diyerek ailelere şu önerilerde bulundu; Akıllı TElEFON uYARıSı Çocuğunuzu takip edebilmeniz için teknolojiye hakim olmanız lazım.

Onlar teknolojiyi sizden çok daha iyi biliyorlar. Nasıl kullanacağımızı mutlaka bilmeliyiz. Küçük yaştaki çocuğa tablet ya da akıllı telefon almayın. Onun tableti olamaz, o sizin tabletinizdir. ‘Oyun mu oynamak istiyorsun, tamam benim tabletimde, şu saatte, şu kadar süre oynayabilirsin’ dersiniz

Haberin Devamı