Gündem Çocuğunuzu servise yazdırmadan önce

Çocuğunuzu servise yazdırmadan önce

Paylaş
Çocuğunuzu servise yazdırmadan önce

Velilerin, çocuklarını okul servislerine yazdırırken fazla ödeme yapmamak için esnaf odasına başvurarak, yıllık fiyat tarifesini görmeleri uyarısında bulunuluyor

Öğrenci servisleri için yıllık fiyatlar, ev ile okul arasındaki uzaklığa bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Her eğitim-öğretim yılı öncesi belirlenen fiyatlar, o kentlerin konuyla ilgili esnaf odalarınca da ilan ediliyor.

Yüksek fiyatla öğrenci taşımacılığı yapanların, sözleşmeleri ve güzergah kullanım belgeleri iptal ediliyor. Dört büyük ilden İstanbul’da, Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası’nın korsan taşımacılığın önüne geçilmesi için öğrenci servis ücretlerinde zam talebinde bulunmamasının etkisiyle bu yılki öğrenci servis ücretlerinde artışa gidilmedi.

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ UYARIYOR

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, ailelerin servis ücretlerini kontrol etmelerini isteyerek, velileri yıllık tarifenin üzerinde para ödememeleri konusunda uyardı.

Büyükşehirler başta olmak üzere ülkenin birçok yerinde ailelerden yıllık tarifenin çok üzerinde paralar alındığını vurgulayan Kaya, şöyle konuştu: "Örneğin bir şehirde 0-5 kilometre arası mesafeler için 873 lira ödenmesi gerekirken, bin 100-bin 200 lira talep edilebiliyor.

Bu konuda bir araştırma yaptığımızda bizi şaşkına çeviren bir uygulamayla karşılaştık. Birçok aileden yıllık fiyat tarifesinin üzerinde paralar alınıyor. Servis ücretinin dışındaki para, okula bağış olarak aktarılıyor.

Bu da okul aile birlikleri kanalıyla yapılıyor. Velinin haberi olmadan kendisinden zorunlu olarak bağış alınıyor."

Bu arada, İstanbul dışındaki 3 büyük kentte servis taşıma ücretlerine yüzde 3 ila 10 arasında zam yapıldı.