Gündem Çocuk bakıcılığı ilanıyla kandırdıkları kadınlara zorla fuhuş yaptırdılar!

Çocuk bakıcılığı ilanıyla kandırdıkları kadınlara zorla fuhuş yaptırdılar!

Paylaş
Çocuk bakıcılığı ilanıyla kandırdıkları kadınlara zorla fuhuş yaptırdılar!

Sosyal medya üzerinden çocuk bakıcılığı ve ev hizmetlisi ilanı vererek Türkiye'ye getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptıran çeteye operasyon düzenlendi. Çetenin, Türkiye'ye gelen kadınların önce pasaportlarını aldığı, daha sonra da yüklü miktarda senet imzalatarak fuhşa zorladığı belirlendi

İstanbul polisi fuhşa zorlanan yabancı uyruklu kadınların kurtarılmasına yönelik çalışma başlattı. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. Anadolu yakasında 7 ilçede 31 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorlayan 20 şüpheli ve zorla fuhuş yaptırılan yabancı uyruklu 22 kadın gözaltına alındı.

Haberin Devamı

EVDEN SAMURAY KILICI BİLE ÇIKTI!

Adreslerde yapılan aramada 3 tabanca ve 3 şarjör ile 107 fişek, otomatik tüfek, 2 şarjör ile 106 fişek, Samuray kılıcı, kuru sıkı tabanca, şarjör ile 8 fişek, kadınlara ait 9 pasaport, 4 yabancı kimlik, sahte olduğu değerlendirilen nüfus cüzdanı, 5,8 gram uyuşturucu madde, fuhuş ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 17 bin 275 lira, 500 bin lira tutarında 5 senet, 48 cep telefonu, 50 SIM kart, 2 hafıza kartı, 2 taşıyıcı bellek ve fuhuş ticaretinde kullanılan 2 otomobil ele geçirildi.

İŞ İLANIYLA KANDIRIP PASAPORTLARINA EL KOYDULAR

Suç örgütü üyelerinin, sosyal medya üzerinden çocuk bakıcılığı ve ev hizmetlisi iş ilanıyla Türkiye'ye getirdikleri yabancı uyruklu kadınların pasaportlarına el koyarak fuhşa zorladıkları, bazı kadınlara da senet imzalatarak borçlandırdıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Zorla fuhuş yaptırılan 22 kadın işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildi.

DHA