Yaşam Çocuk yapmamak için 40 neden!

Çocuk yapmamak için 40 neden!

Paylaş
Çocuk yapmamak için 40 neden!

Psikanaliz doktoru; İsviçre, Fransa ve Belçika vatandaşı, kitapları 30 dile çevrilen, iki çocuk annesi yazar CorinneMaier, dünyadaki tüm kadınları uyarıyor: No Kid!

Paris Siyasal Bilgiler Enstitüsü mezunu, Uluslararası İlişkiler ve İktisat alanlarında master yapmış, psikanaliz doktoru; İsviçre, Fransa ve Belçika vatandaşı, kitapları 30 dile çevrilen, iki çocuk annesi yazar CorinneMaier, dünyadaki tüm kadınları uyarıyor: No Kid!

Haberin Devamı

Fransız akademisyen Corinne Maier’in yazdığı ‘No Kid - Çocuk Yapmamak İçin 40 Neden’ Esen Kitap tarafından Türkçe'ye çevrildi ve en az üç çocuk diyenlerle adeta kafa buluyor.

Corinne Maier, çocuk doğurduktan sonra sabah uyanma şeklinizden, 24 saati programlamanıza, vazgeçtiğiniz hayallerinizden, tatil planlarınızı yaparken bile ne kadar zorlanacağınıza yaşanılan ortak sorunları anlatıyor.

"No Kid: Çocuk Yapmamak İçin 40 Neden" çocuk sevdalılarını, emzirme takıntılılarını karşısına alıyor ve onları kızdıracak kadar dobra bir biçimde ebeveyn olmanın kişiyi pişmanlığa da sürükleyebileceğini gösteriyor.

Bu kitap, potansiyel ebeveynlerin, çocuk yapmaya değer mi diye sorgulayanların moralini bozmayı amaçlamaktadır. Bu insanlar, doğal olarak şüphelerini kimseyle paylaşmaz. Sorgulanacak bir şey yoktur çünkü çocuk sahibi olmak iyidir. Ama çocuk yapmamaya karar vermek için çok sayıda neden vardır ve bu nedenler, yapmayı seçmemiz için eskiden beri önümüze sunulan nedenlerden çok daha makuldür.

Haberin Devamı

İşte çocuk yapmamak için kitaptaki nedenlerden bazıları:

- Ev, İş, Çocuk... Almayayım Teşekkürler!

- Çift İçin Veda Çanları Çalıyor

- Çocuk, Çok Pahalı

- İdeal Çocuk Aldatmacasına Kanmayın!

- Evin Annesi Haline Gelmek, Ne Korkunç!

- Her Şeyden Önce Ebeveyn Olmak, Teşekkürler Kalsın!

- Çocuk Uzmanlarını Kendinizden Uzak Tutun.

- Çocuk, Gençlik Hayalleriniz İçin Veda Çanlarını Çaldırıyor

- Annelik, Kadınlar İçin Bir Tuzaktır

- Çocuk Ortaya Çıktığında Baba Kaybolur

- Dünyada Çok Fazla Çocuk Var