Çınar Çocuklar müzik eşliğinde Zerzevan'ı resmetti

Çocuklar müzik eşliğinde Zerzevan'ı resmetti

Paylaş
Çocuklar müzik eşliğinde Zerzevan'ı resmetti

Çocuklar müzik eşliğinde Zerzevan'ı resmetti

ÇINAR (Diyarbakır), (DHA)- DİYARBAKIR'ın Çınar ilçesindeki Roma İmparatorluğu döneminde askeri yerleşim olarak kullanılan, 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'ni gezen çocuklar, müzik eşliğinde tarihi kaleyi resmetti.
Devlet korumasındaki çocukların çevreye yönelik farkındalığını arttırmaya katkı sağlamak, birbirleriyle olan iletişimini daha güçlü hale getirmek amacıyla Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün çocuk evlerinde uygulamaya koyduğu 'Farkındalık Saati' uygulaması kapsamında Zerzevan Kalesi ziyaret edildi.
Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit Açar, kültürel değerlere sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, çocukların tarih, kültür ve çevre bilincini artırmak ve kültürel mirası tanıtmak amacıyla böyle bir gezi gerçekleştirdiklerini söyledi. Açar, “Bu vatan bizim, kolay yurt sahibi ve vatan sahibi olunmuyor, nasıl bir vatana sahip olduğumuzu bilmemiz gerekiyor ki dünya üzerinde güvenli bir şekilde yaşayalım. Burası bizim göz bebeğimiz en iyi şekilde muhafaza etmeliyiz” dedi.
Gezi etkinliğine katılan çocuklar, müzik eşliğinde tarihi Zerzevan Kalesi'ni resmetti.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı