Çocukluk Çocuklara çilekli bardak tatlı
Paylaş
Çocuklara çilekli bardak tatlı

Standart tatlılardan çok daha az şeker ve tereyağıyla denediğim bu tarif, çocuklar tatlı yemek istediğinde harika bir alternatif olacaktır. Süt ve çilekteki doğal şekeri ve sütün kendi yağını saymazsak, eklenti olarak 1 porsiyonu sadece 10 gram şeker ve 5 gram tereyağı içeriyor.

MALZEMELER

Haberin Devamı

(6 Kişilik) n 30 gram tereyağı n 90 gram un n 800 ml. yarım yağlı süt n 60 gram şeker n 200 gram çilek (isteğe ve günlük meyve tüketimine göre çilek miktarını arttırabilirsiniz).

YAPILIŞI

Bir tencerede tereyağını eritip üzerine unu ilave edin ve kokusu çıkıncaya kadar (yaklaşık 4-5 dk.) kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütünüzü ilave edin ve bu işlemi yaparken çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam edin. Sonrasında şeker ilave edin ve fokurdayıncaya kadar karıştırın. Piştikten sonra ocağın altını kısıp 4-5 dk. daha çırpıcıyla karıştırın. Karışımı altı eşit parçaya bölün ve önceden yıkadığınız çilekleri ince ince doğrayın. Doğradığınız çileklerle sütlü tatlınızın üzerini kaplayın. Ilıdıktan sonra buzdolabında bekletin ve afiyetle yiyin!

Haberin Devamı