Sağlık Çocuklara 'fanatik diş dolgusu'

Çocuklara 'fanatik diş dolgusu'

Paylaş
Çocuklara 'fanatik diş dolgusu'

Pediatrik diş tedavisi için yapılan renkli diş dolguları, çocukların, tutukları takımın renklerinden oluşan kombinasyonlarla dişçi koltuğuna isteyerek oturmalarını sağlıyor

Çocuklarda erken süt dişi kayıplarının önlenmesi için uygulanan dolgu tedavisinde, özellikle üç büyük takımın renklerini taşıyan özel dolgu malzemelerinin, çocukların korkularını aşmalarını sağlayarak tedaviyi kolaylaştırdığı bildirildi.

Haberin Devamı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli diş hekimi Müge Balseven,çocuklarda diş bakımının, ''süt dişlerinin nasıl olsa ilerleyen yaşlarda yerini kalıcı dişlere'' bırakacak düşüncesiyle önemsenmeyebildiğini söyledi.

ÇOCUKLARIN HOŞUNA GİDİYOR

Süt dişlerinin de en az kalıcı dişler kadar önemli olduğunu vurgulayan Balseven, diş hekimi korkusunu yenmek için son dönemde çocuklara özel ürün ve uygulamalardan birinin de erken süt dişi kayıplarını önlemek için dolgu tedavisinde uygulanan renkli dolgu materyalleri olduğunu söyledi.

Balseven, renkli malzemelerin çocukların korkularını yenmelerinde etkili olduğunu belirterek, ''Özellikle Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ın renklerinden oluşan dolgular, çocukların dişçi koltuğuna rahat oturmasını ve tedavi uygulamasını kolaylaştırıyor. Bu malzeme son dönemde hayli revaçta ve çocukların hoşuna gidiyor'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AA