Çocuk Sağlığı Çocuklarda diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısını geçirecek yöntemler
Paylaş
Çocuklarda diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısını geçirecek yöntemler

Doğdukları andan itibaren ebeveynler yavrularını korumak için her türlü tedbir ve önlemi almaya çalışır. Ama bazı problemler var ki çözüm yöntemi ararken ebeveynleri çaresiz bırakabiliyor ve tedirgin ediyor. Çocuklarda oluşan diş ağrısı da bu durumlardan birisi. Dişi arayan çocuğu için ebeveynler internet üzerinde birçok araştırma yapıyor. Peki, çocuklarda diş ağrısına ne iyi gelir? Çocuklarda diş ağrısını geçirecek yöntemler neler? Çocuklarda diş ağrı nasıl geçer? Çocuklarda diş ağrısını geçirme yöntemleri haberimizde.

Çoğu çocuk doktordan korktuğu için dişi ağrıdığında dişçiye gitmek istemez. Evde doğal yöntemlerle çocuğunuzun diş ağrısını geçirecek çözümler üretmek mümkün. Çocuklarda diş ağrısını geçirecek yöntemleri haberimizde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARDA DİŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Anne babaların en çok korktuğu rahatsızlıklar arasında yer alan çocuklardaki diş ağrısı, özellikle onların canını çok fazla yakan durumlardan biridir. Bu sebepten dolayı çocuğun diş ağrısına ne iyi gelir sorusu merak edilen ve araştırılan konular arasında geliyor. Bu konuda başta uzman bir diş hekimi kontrolü altında tedavi yöntemi ele almak en önemli husustur. Bunun dışında ayrıca diş için kullanılan belli başlı bazı uygulamalar evde ele alınabilir. Böylece Kısa bir süre içerisinde çocukların alt ve üst dişlerindeki farklı kısımlarda yer alan ağrılar önemli oranda azaltılabilir.

ÇOCUKLARDA DİŞ AĞRISINA İYİ GELECEK YÖNTEMLER

  • Misvak antibakteriyel içeriği sayesinde diş ve diş eti ağrısını anında kesmeye yardımcı olur. Misvak dişlerdeki ve diş etlerindeki bakterileri, mikropları yok eder. Yapılması gereken nazikçe çocuğunuzun diş ve diş etlerine misvakla masaj yapmaktır.
  • Kuru karanfil diş ağrısından kurtulmaya ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olan anti inflamatuar, anti bakteriyel, antioksidan ve anestetik özelliklere sahiptir. Uygulamada birinci yöntem; 2 kuru karanfili ezin, biraz zeytinyağı ile karıştırın ve dişe uygulayın. Uygulamada ikinci yöntem; bir pamuk parçasını karanfil yağına batırıp ağrılı dişin üzerine uygulayın.
  • Tuzlu ılık su ile gargara yapmakta diş ağrısına iyi gelebilecek bir çözümdür. 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip gargara yapılırsa diş ağrısının geçmesinde yardımcı olacaktır.
  • Soğuk kompres yaparak dişin uyuşmasını sağlar ve ağrıyı hissetmemesine yardımcı olabilirsiniz. Ağrılı bölgeye dışarıdan uygulanan buz diş ağrısı konusunda size yardımcı olabilir.
  • Sarımsak kullanmak diş ağrısından kurtulmak için muazzam bir yöntem. Sarımsağın ağrıyı azaltmada çok etkili olan antibiyotik ve diğer tedavi edici özellikleri vardır.

 ÇOCUKLARDA DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Diş ağrısı birçok farklı sebepten dolayı meydana gelebilir. Bunların içerisinde diş çürükleri başta olmak üzere diş eti hastalıkları veya diş minesinde meydana gelen sorunlar da ön plana çıkar. Ortak şekilde evde uygulanabilecek yöntemler geçici olarak diş ağrısını önemli oranda azaltır. Ancak burada önemli olan diş ağrısını tamamen geçirmek olduğu için, mutlaka uzman bir doktora yakın zamanda başvurmak en önemli husustur.

Haberin Devamı