Çocukluk Çocuklarda kepçe kulak sorunu okul başarısını etkiliyor
Paylaş
Çocuklarda kepçe kulak sorunu okul başarısını etkiliyor

Okul çağındaki çocuklarda ciddi travmalara sebep olan ve özgüvensizliğe hatta mutsuzluğa yol açan kepçe kulak görünümü yapılan operasyonla çözüme kavuşabiliyor. KBB Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Ağrı çocuklarda kepçe kulak sorunu, otoplasti ameliyatı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kepçe kulak görünümü özellikle okul çağındaki çocuklarda travmalara ve özgüven problemlerine neden oluyor. Aileler çocukların büyüdükçe kepçe kulak sorununun ortadan kalkabileceğini düşünüyor. Kepçe kulak tedavi süreci geciktikçe de çocukta ciddi psikolojik sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Haberin Devamı

“Kepçe kulak görünümü özellikle okul çağındakilerde ciddi travmalara sebep olmaktadır” diyen KBB Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Ağrı, kepçe kulak deformitesi ameliyatı ile bu sorununun çözümü olduğunu dile getirdi.

Özgüven eksikliğini kaynağı kepçe kulak sorunu

Baş ile kulağın yaptığı açının normalden daha geniş olması haline kepçe kulak denildiğini ifade eden KBB Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Ağrı, "Bu haldeki kişiler, kulak kepçesi daha belirgin olarak görülmekte, kulak kepçesinin ‘Y’ şeklindeki doğal kıvrımları ise normalden daha az belirgindir. Kepçe kulak, hem çocuklarda hem de yetişkinlerde özgüven eksikliğinin kaynağıdır. Kulak yapısındaki doğumda mevcut olan veya gelişme ile belirgin hale gelen bu kusur düzeltilebilir.” dedi.

Haberin Devamı

Kepçe kulak sorunu çocuğun sosyal iletişimini de etkiliyor

Op. Dr. Ağrı, çocukların derslerdeki başarılarını bile derinden etkileyen bu durumun, sosyal iletişimlerine de ciddi zararlar verdiğini ifade etti. Ağrı, “Kepçe kulak deformitesi ameliyatı, kulakların şeklini, pozisyonunu veya boyutunu değiştirilmektedir. Bu kulak şekillendirme operasyonuna tıp dilinde ‘otoplasti’ olarak adlandırılır. Son olarak ameliyat öncesi özgüvenini kaybeden ve arkadaşları arasında da kendisine büyük sıkıntı ettiği için mutsuz olan Sedat Türker kardeşimizi ameliyat ettik. Ameliyat sonrası kısa bir süre içinde düzelme kaydettiğimiz Sedat kardeşimiz çok mutlu olduğunu özgüveninin yerine geldiğini söylemesi bizleri de kat kat sevindirdi. Bu sorunu yaşayanlar hiç beklemeden tedavilerini gönül rahatlığı ile yaptırabilirler” dedi. (İHA)