Kemer Çocuklardan küresel ısınmaya farkındalık

Çocuklardan küresel ısınmaya farkındalık

Paylaş
Çocuklardan küresel ısınmaya farkındalık

Çocuklardan küresel ısınmaya farkındalık

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - ANTALYA'nın Kemer ilçesinde ilkokul öğrencileri küresel ısınmaya farkındalık oluşturmak için 'İklim için okul boykotu' eylemine katıldı.

Ulupınar Mahallesi'ne bağlı Çıralı İlkokulu, dünyanın 128 ülkesinde, Türkiye'nin 9 ilinde eş zamanlı gerçekleşen 'İklim için okul boykotu' eylemine katıldı. Öğrenciler iklim resmini yaparak küresel ısınmaya karşı dünyayı harekete geçme çağrısında bulundu. 14 yıldır Çıralı'da oturan ressam Mehmet Yetik Özşimşek'in katkılarıyla hazırlanan 25 metrelik tuvalde çocuklar ilk kez birlikte dünyanın geleceği için resim yaptı. Çocukların etkinliğine İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Kaya ve Şube Müdürü Derviş Tatar, Ulupınar- Çıralı Mahalle Muhtarı Habib Altınkaya ve okul müdürü Sema Yakar, köy halkı ve velilerin yanı sıra civarda yaşayan esnaf ve sanatçılar da katıldı.

4. sınıf öğrencisi öğrencilerden Kuzey Çalışkan, küresel ısınmanın dünyanın geleceğini tehdit ettiğinden, karbon salınımının yakın gelecekte metan gazını açığa çıkararak yeryüzünü zehirleme tehlikesinden bahsederek yetişkinlere, politikacılara seslendi. Çalışkan, arkadaşlarının çabalarını yetkililerin görmesini ve küresel ısınmayı durdurmak için gerekeni yapmalarını istedi.

4. sınıf öğrencisi Eylül Şara Demir, son 200 yıl boyunca hızla artan karbon salınımına ve doğa ve tüm canlılar için yarattığı olumsuz etkilere dikkati çekerek, küresel ısınmaya karşı hep beraber hareket etmek gerektiğini ve sıcaklık artışının durdurulabileceğinden bahsetti.

4. sınıf öğrencisi Kenan Şahin, gelecek nesillere ve tüm canlılara yaşanabilir bir dünya bırakmak için denizlere ve kumsallara çöp atılmaması ve Caretta caretta gibi nesli tehlike altında bulunan canlıların korunması konularında çağrıda bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı