Çocuklarınızı bulaşıcı hastalıklardan bal ile koruyun

Balın Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, balın çocuk sağlığı için önemini ve sağlıklı beslenmedeki yerini anlatıyor...

14 Eylül 2018, Cuma 11:44
A A

Okullar açılıyor, çocuklar da aileler de tatlı bir telaş içinde. Okula giden çocukların belki en çok ihmal ettikleri şey sağlıklı bir kahvaltı! Okulların açılmasına az bir zaman kala mevsim geçişleri ile birlikte bulaşıcı hastalıklar özellikle minik öğrencilerin sağlığını tehdit etmeye başladı. Çocukları soğuk algınlığı, grip, üst solunum yolu enfeksiyonu gibi bulaşıcı hastalıklardan korumak ise ailelerin elinde. Balın Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, bu gerçekten hareketle vitamin, mineral, aminoasit ve enzimlerle bağışıklık sistemini güçlendiren işlem görmemiş ham balın, özellikle kahvaltıda çocukların beslenmesi ve hastalıklardan korunması için vazgeçilmez olduğunun altını çiziyor.

KAHVALTIDA 1 TATLI KAŞIĞI HAM BAL YEDİRİN

Başarılı bir eğitim ve öğretim yılı geçirilmesi için çocukların sağlıklı olması şart. Çocuklara mevsim geçişlerinde birçok hastalık yakın temas ve solunum yolu ile bulaşıyor. Okulların açılmasıyla, günün yaklaşık 8 saatini bir arada geçiren çocukların, arkadaşlarıyla yakın temas halindeyken bulaşıcı hastalık kapma riskleri artıyor. Ayrıca çocukların teneffüslerde koştururken terlemesi ve sınıfların havasız olması da mikropların çoğalmasına yol açarak, hasta olmalarına neden oluyor. Yetişkinlere göre bağışıklık sistemi daha zayıf olan çocukların hastalıklara karşı güçlü olabilmesi için beslenmelerine özen göstermek gerekiyor. İçerdiği vitamin, mineral, enzim, aminoasit ve probiyotiklerle bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücuda virüslerin girmesini engelleyen işlem görmemiş ham balın, çocuklara her sabah 1 tatlı kaşığı yedirilmesi tavsiye ediliyor.

HAM BAL BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Pastörizasyon işleminden geçmeyen besleyici değerleri yüksek olan ham balın tüm gribal rahatsızlıklara karşı koruyucu etkiye sahip olduğunu belirten Balın Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, “Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında, antibakteriyel özelliği ile ham bal geliyor. Okul döneminde çocukların hastalıklara karşı korunması için her sabah 1 tatlı kaşığı tüketmesini öneriyoruz. Özelikle pastörizasyon işlemi görmemiş ve doğrudan arı kovanından elde edilen ham bal; grip, soğuk algınlığı ve solunum sistemi enfeksiyonlarında tedavi edici etkiye sahip. Ham bal, göğsü yumuşatır, üst solunum yolu enfeksiyonlarında hızlı bir iyileşme sağlar.” dedi.

Ahmet Bağran Aksoy'dan özel karışım kürü

Her yaş grubuna hitap eden özel karışım kürü tarifini paylaşan ‘’Vücudu zırhlayan özel karışım kürü ile çocuklarınızın sağlığına destek olabilirsiniz.

Bu kürün içeriğinde; 500 gram ham bal, 100 gram polen, 100 gram arı sütü 20 gram propolis bulunmaktadır.

Özellikle 5 yaş civarı ve üstündeki çocuklara yarım tatlı kaşığı şeklinde verilebilir. Eğer sağlıklı nesillerin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyorsak bu tarz şifa kaynaklarını tüketmeliyiz.’’ açıklamasında bulundu.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;
Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.