Türkiye (Son Dakika) 'Çok güzelsin' diye laf atınca...

'Çok güzelsin' diye laf atınca...

Paylaş
'Çok güzelsin' diye laf atınca...

Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi, 14 yaşındaki kıza okula gidip gelirken, "Şu güzelliğe bak", "Çok güzelsin" şeklinde sözler söyleyen kişiye "cinsel taciz" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verdi, iyi hal indirimi uygulamadı

Hakim Harun Dinç'in yazdığı gerekçeli karara göre, savcılık, sanık Barış E. (40) hakkında, mağdura, okul yolunda "Allahım bu ne güzellik", "Ah şu güzelliğe bak", "Çok güzelsin" şeklinde laf atarak, cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle dava açtı.

Haberin Devamı

İddianamede, Barış E.'nin suçlamaları kabul etmediği, ancak mağdur ve annesinin sanığa iftirada bulunmasını gerektirecek husumetinin belirlenemediği kaydedilerek, sanığın suçlamaları reddetmesinin cezadan kurtulmaya yönelik olduğu ifade edildi.

Tarafların yargılama sırasındaki beyanları özetlenen gerekçeli karara göre, mağdur, bir-iki ay boyunca sanığın kendisini her gördüğünde iddianamede belirtilen sözleri söylediğini anlatarak, bundan rahatsız olduğunu belirtti. Durumu uzun süre annesine anlatamadığını kaydeden mağdur, son olarak sanığın bir arkadaşının, "Bak, seninki gidiyor" demesi üzerine "bu lafı gururuna yediremediğini" dile getirdi.

Mağdur, durumu annesine aktardığını, onun da konuşmak için sanığın dükkanına gittiğini, sonrasında konunun polise intikal ettiğini aktardı. Sanık Barış E. ise savunmasında, asansör firması bulunduğunu, çevredeki birçok binaya girip çıktığını, mağduru da o civarda oturduğu için gördüğünü ifade ederek, "Yanlış anlama olduğunu düşünüyorum. Özür dilerim" dedi. Tanıklığına başvurulan mağdurun arkadaşı da okula gidip gelirken sanığın, "Bu ne güzellik, gözlere bak" gibi sözlerini duyduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

İyi hal indirimi uygulanmadı

Hakim Dinç, yargılama sonuncunda Barış E'nin "cinsel taciz" suçunu işlediğine hükmetti ve 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ancak sanığın, suçu birden çok kez işlemesi sebebiyle TCK'nin "zincirleme suç"a ilişkin maddesine göre, cezayı dörtte bir artırarak, 7 ay 15 güne yükselten Dinç, sanık hakkında iyi hal indirimi uygulamadı. Dinç, mahkumiyet hükmüne ilişkin gerekçesinde, mağdurun ifadesinin samimi görüldüğüne, tanığın olayı doğruladığına, taraflar arasında husumet bulunmadığına işaret ederek, bunlar dikkate alındığında, sanığın, birden fazla kez mağduru incitecek cinsel içerikli taciz sözleri söylediğinin kabul edildiğini belirtti. Sanığın, pişmanlık göstermemesi nedeniyle cezasında indirim uygulanmadığını vurgulayan Dinç, sanığın dosyaya yansıyan kişiliği ve cezaların caydırıcılığı dikkate alınarak, cezasının herhangi bir tedbire de çevrilmediğini bildirdi.

Haberin Devamı

AA