Bilim - Teknoloji Çok pahalıydı; şimdi bedava!
Paylaş
Çok pahalıydı; şimdi bedava!

Korsan kullanımın önüne bir türlü geçemeyen dev hizmet, sonunda tüm içeriğini bedava yaptı!

Dünyanın en önemli ve en beğenilen (ve en pahalı) görsel bankası olarak kabul edilen Getty Images, internette üretilen içeriklerde kullanılan ve telifini alamadığı sayısız görsel meteryale karşı bir çare olarak, tüm arşivini ücretsiz olarak açmaya karar verdi.

Haberin Devamı

Yeni uygulama ile dijital yayıncılar, blogger'lar ve benzeri mecralar, Getty Images fotoğraflarını "embed" bir kod olarak içeriklerine gömebilecekler. Bu sayede Getty Images hem sanatçının ismini ve kendi adını görsel üzerinde gösterebilecek, hem de çok ziyaret edilen sayfalarda bu embed kod üzerinden reklam gösterme fırsatına kavuşarak fotoğrafların üzerinden gelir elde etme şansı yakalayacak. Elbette kodlar üzerinden elde ettiği trafik ve kullanıcı istatistiklerini de reklam şirketlerine satarak elde edeceği geliri unutmamak gerekiyor.

Öyle görünüyor ki, görsel fiyatlarında uzun yıllardır indirime gitmeyen tok satıcı Getty Images, artık eskisi kadar kazanamadığını fark ederek kendine yeni bir gelir modeli yaratmak zorunda kaldı. Fotoğraf sanatçılarının da bu yeni model sayesinde gelirlerinin artması bekleniyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Büyüleyici makro fotoğraf çekimleri

Kaynak: CHIP Online