Siyaset Çok sayıda kentte (Halkların Demokratik Partisi) HDP'ye büyük operasyon!
Paylaş
Çok sayıda kentte (Halkların Demokratik Partisi) HDP'ye büyük operasyon!

İstanbul, Ankara, Adana, Manisa, Mersin ve Hakkari'de HDP'nin il ve ilçe yöneticilerine yönelik operasyonlar yapıldı. İçişleri Bakanlığı 235 kişinin gözaltına alındığını duyurdu

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen bir soruşturma kapsamında alınan gözaltı ve arama kararı doğrultusunda Halkların Demoktarik Partisi HDP'nin İstanbul İl Başkanlığı ile bazı adreslerde arama yaptı.

Operasyonda, aralarında HDP İstanbul İl Başkanı Aysel Güzel'in de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada" PKK/KCK terör örgütüne yönelik olarak, 11 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen toplam 235 kişi gözaltına alınmıştır" dedi,


ANKARA'DA DA İL BAŞKANI ALINDI


Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen bir soruşturma kapsamında, bazı adreslere operasyon düzenledi.

Aralarında HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici, Mamak İlçe Başkanı ile bazı il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 17 kişiyi gözaltına alındı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

ADANA'DA 25 KİŞİ GÖZALTINDA


Adana İl Emniyet Müdürlüğü Teröre Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK üyesi oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.

Adana merkez ilçeleriyle Ceyhan ilçesinde değişik adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında HDP Adana İl Başkanı Hüseyin Beyaz, HDP merkez ilçe ve Ceyhan ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle mahalle temsilcilerinin bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Adana Barosu Cezaevi İzleme Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek, HDP’ye yapılan operasyonlar kapsamında polis tarafından gözaltına alındı. Evinde yapılan aramada bazı belge ve dökümanlara el konuldu.

MANİSA


Manisa'da HDP il ve ilçe yöneticilerinin aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Manisa'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Gözaltına alınanlar arasında HDP Manisa İl Başkanı da var.

MERSİN'DE BELEDİYE BAŞKANI DA ALINDI


Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin yakalanması için Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bazı adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında HDP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan, soruşturma kapsamında HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile HDP Mersin İl Başkanı Sadun Doğan'ın de arasında olduğu bazı isimlerin de arandığı öğrenildi.

HDP İL BAŞKANI DA GÖZALTINDA


Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, terörle mücadele ekipleri dün gece bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda HDP Hakkari İl Başkanı Evin Konur ile DBP eski İl Başkanı Zübeyde Bor gözaltına alındı. Gözaltına alınan Konur ve Bor’un Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu sürüyor.

ŞANLIURFA'DA 58 GÖZALTI KARARI


Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan çalışmalar sonucu bazı adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda, terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen HDP üyelerinin de aralarında bulunduğu bazı şüphelilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

GAZİANTEP'TE 36 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI! ARALARINDA HDP İL EŞ BAŞKANI DA VAR



Gaziantep’te PKK/KCK operasyonunda HDP il eş başkanı, DBP il eş başkanı, DBP Şahinbey ilçe başkanı, DBP Şehitkamil ilçe eş başkanı, eski DBP il başkanı, eski DBP Şehitkamil ilçe başkanı ile eski ve yeni parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 36 şüpheli gözaltına alındı.





Haberin Devamı