Gündem Çok üşüyorlar...

Çok üşüyorlar...

Paylaş
Çok üşüyorlar...

Soğuk kış şartları insanları etkilediği gibi hayvanları da etkiliyor. Soğuk kış günlerinde birçok sokak hayvanı açlıktan ve soğuktan ölüyor

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bazı köpekler donarak öldü. Birçoğunun da barınacak yeri yokken bazıları da, yiyecek sıkıntısı çekiyor.

Haberin Devamı

Kütahya Çok Amaçlı Köpek Irkları Derneği Başkanı Mahir İnci, "Soğuk kış şartlarında sokak hayvanları aç kalarak ve donarak ölüyor. Biz de dernek olarak bu hayvanlara elimizden geldiğince yiyecek bırakmaya çalışıyoruz. Vatandaşların ve belediyenin bunlara barınacak yer bulmaları ve yiyecek bırakmalarını talep ediyoruz" dedi.

Aç kalan köpekler tavuk kümesleri kenarlarındaki gübre içlerinde ölmüş tavukları yiyerek besleniyor.

Bu bölgede çok fazla köpeğin bulunduğunu ve kış şartlarında açlıktan ve soğuktan öldüğünü ifade eden Kütahya Çok Amaçlı Köpek Irkları Derneği Başkan Yardımcısı Necdet Demirat, "Bizler elimizde köpek maması olmadığı için, balık halinden ve kasaplardan aldığımız balık kafalarını ve kemik artıklarını buraya getirip, bu hayvanlara atıyoruz. Bizlerin bu kadar çok köpeğe getirdiğimiz yiyecekler yetmiyor. Bölgede haddinden çok fazla hayvan var. Bu konuda belediyenin ve vatandaşların yiyecek bırakmasını, vatandaşlar ve esnafın da kapı önlerine ya da uygun yerlere yiyecek bırakmasını istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İHA