Ekonomi Çok vergi toplayanın kazancı yüksek olacak

Çok vergi toplayanın kazancı yüksek olacak

Paylaş
Çok vergi toplayanın kazancı yüksek olacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi dairelerine ek gelirden pay vermeyi öngören bir çalışma başlattıklarını söyledi. Şimşek, daha fazla vergi toplayan Maliye çalışanına da ek gelirden pay vereceklerini söyledi

İDARENİN GELİRİ ARTACAK

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi gelirlerinde elde edilecek ek paradan çalışanlara pay verilmesi için düzenleme yapacaklarını söyledi. Sapanca’da vergi dairesi başkanlarıyla yaptığı toplantıda konuşan Mehmet Şimşek, yeni dönemde vergi kaçakçılığıyla mücadelenin en üst düzeye çıkarılacağını kaydetti. Bunun için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yeniden yapılandırılacağını belirten Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi’nin bütçe kaynaklarını da iyileştirmeyi planladıklarını vurguladı.

ESNEKLİK SAĞLANACAK

Gelir İdaresi’ne ödenek verirken esneklik sağlayacaklarını anlatan Şimşek, “Vergi dairelerine ve çalışanlarımıza ek vergi gelirlerinden pay vereceğiz” dedi. Vergide risk esaslı denetim yapıldığına işaret eden Şimşek, denetim kapasitesini güçlendireceklerini vurguladı. Gerektiğinde mevzuat değişikliğini de yaparak sahte fatura düzenleyenlerle daha etkin mücadeleye gireceklerini anlatan Şimşek, sahte fatura düzenleyenlere ilişkin listenin kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Haberin Devamı

İADELER KOLAY ÖDENECEK

Şimşek, KDV iade sistemi konusunda şunları söyledi: “Belirli standartlara sahip güvenilir ve tüm ülkede aynı uygulanan bir yapı oluşturacağız. Mükelleflerin iade talepleri çok daha hızlı yerine getirilecek ve sahte belge kullanan mükelleflere yönelik denetim etkinleştirilecek. Bu sayede KDV iade işlemleri kısa sürede ve doğru biçimde sonuçlandırılabilecek.” Yeni dönemde daha fazla vergi toplanmak için çalışacaklarını söyleyen Şimşek, vergi kaçırmanın cezasının artacağını kaydetti.