Spor Colin Kazım: Siyahi olmaktan çok Türk olmak daha zor

Colin Kazım: Siyahi olmaktan çok Türk olmak daha zor

Paylaş
Colin Kazım: Siyahi olmaktan çok Türk olmak daha zor

Brezilya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Corinthians'ta forma giyen Türk oyuncu Colin Kazım Richards, İngiltere'de siyahi olmaktan çok Türk olduğu için ırkçılığa maruz kaldığını belirtti

Türk okuluna gittiğini, annesi ve anneannesi ile Türkçe konuştuğunu kaydeden Colin Kazım, "Her zaman kendimi Türk hissettim. Karayipler ve Türk ev ortamlarında yetiştim. Hiçbir zaman balık ve patates kızartması yiyerek büyümedim. Annem, Türk ve Hint yemekleri yaptı. Ailece İngiliz olmaktan oldukça uzaktık." ifadelerini kullandı.


Türk olduğum için ırkçılığa maruz kalıyorum


İngiltere'ye saygı duyduğunu vurgulayan deneyimli oyuncu, "Anneme ve babama bir şey vermediler ama bize bir platform sundular. Bundan sonra da ebeveynlerim bu platformdan neler yapabileceklerine baktılar. İngiltere'de siyahi olmaktan çok Türk olduğum için ırkçılığa maruz kalıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Colin Kazım, Türkiye'de kendini kabul ettirmekle ilgili hiçbir zaman sorun yaşamadığını ve Türk Milli Takımı forması giydiğinde insanların kendisini çok sevdiğini kaydetti. Aralarında Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de yer aldığı 13 takımda forma giyen Colin Kazım, milli takımda 37 maça çıktı. Hücum oyuncusu, Türkiye, Yunanistan ve İskoçya'da şampiyonluk sevinci yaşadı.

Haberin Devamı