Bilim - Teknoloji ColorOS 11 tanıtıldı! İşte ColosOS 11 ile gelen yenilikler
Paylaş
ColorOS 11 tanıtıldı! İşte ColosOS 11 ile gelen yenilikler

Oppo, işletim sistemi arayüzü ColorOS'in yeni versiyonu ColorOS 11'i tanıttı. ColorOS 11, yeni Android 11 güncellemesini kullanıcılara getiren ilk OEM işletim sistemlerinden biri oldu. Peki ColorOS 11 ile hangi yenilikler kullanıcılara sunulacak?

Oppo, işletim sistemi arayüzü ColorOS'in yeni versiyonu ColorOS 11'i sahneye çıkardı. Bu lansmanın Google'ın Android 11'i duyurmasının hemen ardından yapılması, aslında iki şirket arasındaki yakın iş birliğini de gösteriyor.

Haberin Devamı

ColorOS 11, detaylı bir şekilde kullanıcılara özelleştirme imkanı sunuyor. Kullanıcılar kendi duvar kağıtlarını, yazı tiplerini, zil seslerini ve ikonlarını oluşturabiliyor. Güncelleme aynı zamanda Android'in Karanlık Modu'nu, üç renk düzeni ve farklı kontrast seviyeleriyle geliştiriyor. Bunun yanında OPPO Relax 2.0, kullanıcıların kendi White Noise karışımlarını oluşturmalarına olanak tanırken aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki şehirlerden gelen bir ses koleksiyonu sunuyor.

ColorOS 11'in kullanıcı arayüzü özelleştirmesine odaklanmasının, kullanıcıların daha fazla kişiselleştirilmiş bir telefon deneyimi talebine dayandığını belirten OPPO ColorOS Tasarım Projesi Lideri Lynn Ni; “ColorOS ekibi kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alarak çeşitli özellikleri kapsayan daha kişiselleştirilmiş bir kullanıcı arayüzü sundu.” dedi.

Haberin Devamı

Oppo'ya göre yeni ürün, iş ve günlük kullanım verimliliğini artıran özelliklere sahip. Bunlar arasında, Oppo ve Google iş birliğiyle oluşturulan ve Google Lens tarafından desteklenen Üç Parmakla Çeviri özelliği yer alıyor. Bu özellik sayesinde üç parmak hareketiyle çekilmiş basit bir ekran görüntüsündeki metin seçiliyor ve çevriliyor.

Başka bir yeni özellik olan Flexdrop, çoklu görevler için kolay ve sezgisel bir çözüm sağlıyor. Öncelikle oyuncular ve videoseverlere fayda sağlayacak bu özellik, kullanıcıların aynı anda video ve metin görüntüleyebilmesine imkan veriyor. Kullanıcılar, yeni uygulama indirmeden de yeni bir Cihaz Kontrol menüsü aracılığıyla farklı akıllı ev cihazları arasında geçiş yapabiliyor ve bunları kontrol edebiliyor.

Süper Güç Tasarruf Modu, düşük pil durumlarında çalıştırmak üzere kullanıcıların 6 uygulama seçmesine olanak tanıyor. Bunun yanında Pil Koruması, kullanıcı alışkanlıklarını öğrenerek dengesiz güç voltajlarında gereğinden uzun şarj süreçlerinin neden olduğu hasarların önüne geçiyor. Özellik, pil seviyesi geceleri %80'e ulaştığında şarjı akıllıca duraklatıyor ve kullanımdan sonra kaldığı yerden devam ederek kullanıcılar uyandığında tam şarj sunuyor.

Haberin Devamı

Yüksek kare hızları, sektör için olumlu bir gelişme olsa da akıllı telefonlar genellikle bu nedenle gecikmeler ve takılmalar yaşıyor. Bunun önüne geçmek için ColorOS 11, şirketin gecikme azaltma motorunu Quantum Animation ile birleştiren UI First 2.0'ı tanıttı. Bu özellik, şirketin açıklamasına göre RAM kullanımını %45, tepki oranını %32 ve kare hızını %17 artırıyor.

Ayrıca, AI Uygulama Ön Yükleme, en çok kullanılan uygulamaları önceden yüklemek için kullanıcı davranışını öğrenerek yükleme sürelerini kısaltıyor. SuperTouch ise kullanıcı senaryolarını akıllı bir şekilde tanımlıyor ve dokunma tepki hızını buna göre optimize ederek sistem akıcılığını artırıyor.

ColorOS 11, Android 11'in yeni eklenen gizlilik seçeneklerini içerirken bir dizi ek gizlilik koruması ve veri güvenliği özellikleri de sunuyor. Private System uygulamaların ve verilerin ikinci bir sürümünün orijinalinden bağımsız olarak çalıştığı ayrı bir sistem oluşturuyor ve yalnızca ayrı bir parmak izi taraması veya parola ile erişilebiliyor.

Haberin Devamı

Uygulama Kilidi için oluşturulan yeni bir kısayol, kullanıcıların uygulamaları şifre, parmak izi veya yüz doğrulama yoluyla kilitlemesini sağlıyor. İzin sistemi, uygulama kapatıldığında kamera, mikrofon ve konum erişimini sıfırlayan değiştirilebilir izinlerle geliştirildi. Bunların yanında, otomatik sıfırlama izinleri, uzun süredir kullanılmayan uygulama izin ayarlarını varsayılana döndürüyor. Kapsamlı depolama, kötü amaçlı uygulamaların diğer uygulamaların verilerine erişmesini önlemek için telefon verilerine erişimi kısıtlıyor ve bunu yapmak için kullanıcı izni istiyor.

Önümüzdeki haftalarda resmi bir sürümle sunulacak olan ColorOS 11, Find X2 Serisi ve Reno3 Serisi'nden başlayarak birbirini takip eden güncellemelerle sunulacak. Bu yeni özellikler; Find, Reno, F ve A serileri dahil olmak üzere 28 modeli kapsayacak.