Spor Conte: Bugün, dünden daha ağır

Conte: Bugün, dünden daha ağır

Paylaş
Conte: Bugün, dünden daha ağır

İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Conte, "Bugün, dünden daha ağır. Duygusal bakımdan kesinlikle dünden daha kötüyüm" dedi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Almanya’ya elenen İtalya Milli Takım’nın teknik direktörü Antonio Conte, dünkü maçın ardından kendisi için duygusal bakımdan bugünün daha ağır olduğunu söyledi.

Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2016) dün Almanya’ya penaltı atışları sonucunda yenilerek çeyrek finalde veda eden İtalya’da, elenmenin üzüntüsü yaşanıyor.

Milli takım teknik direktörlüğünden turnuva başlamadan ayrılacağını açıklayan Antonio Conte, İtalya’nın Fransa’nın Montpellier kentindeki kampında teknik patron olarak çıktığı son basın toplantısında, duygu dolu anlar yaşadı.

Conte, "Bugün dünden daha ağır. Duygusal bakımdan kesinlikle dünden daha kötüyüm. Özellikle çocuklar için çok üzgünüm. Onlar bana her şeylerini verdi. Benim için onlara hocalık yapmak büyük onur oldu" şeklinde konuştu.

İtalya Milli Takım’ın başında bulunmanın kendisi için olağanüstü bir deneyim olduğunu belirten Conte, teknik ekipte yer alan malzemecisinden, aşçısına, takımda görev alan herkese teşekkürlerini iletti.

46 yaşındaki çalıştırıcı, İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Carlo Tavecchio’ya da kendisine milli takım teknik direktörlüğü görevini verdiği için ayrıca teşekkür etti.

Son dünya şampiyonu karşısında başı dik şekilde mücadele ettiklerinin altını çizen Conte, kendisinin halefi olacak deneyimli teknik adam Giampiero Ventura’ya başarı diledi ve ona iyi bir miras bıraktığını ifade etti.

Yeni sezonda İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea’nin başına geçecek olan Conte, milli takımdan gidişinin bir elveda olmadığını, ileride tekrardan buraya dönebileceğini söyledi.

FIGC Başkanı Tavecchio da kendisinin göreve geldiği 2014 Dünya Kupası sonrasında milli takımın felaket durumda olduğunu belirterek, "Fransa’daki bu turnuvanın fevkalade gittiğini söyleyebilirim. Dün akşam dünya şampiyonunu yenemedik. Şimdi bu noktadan hareket edeceğiz. Yolumuzda izler var onları takip etmemiz lazım. Ben de yapabildiğim sürece elimden gelen katkıyı vereceğim" diye konuştu.

Haberin Devamı