Kültür - Sanat Contemporary İstanbul, yeni ekibiyle 14. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor
Paylaş
Contemporary İstanbul, yeni ekibiyle 14. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor

Bu yıl 14.’sü düzenlenecek Contemporary İstanbul, hem ekibe katılan yeni isimler hem de yeni sergi projeleriyle Eylül ayına hazırlanıyor. Contemporary Istanbul’un sanat direktörlüğünü bu yıl Anissa Touati ve Plugin sergisinin küratörlüğünü ise Esra Özkan üstleniyor...

Bu yıl 14.’sü düzenlenecek Contemporary Istanbul, hem ekibe katılan yeni isimler hem de yeni sergi projeleriyle Eylül ayına güçlenerek hazırlanıyor. 13 yıldır düzenlenmeye devam eden Contemporary İstanbul’un sanat direktörlüğünü bu yıl Anissa Touati ve Plugin sergisinin küratörlüğünü ise Esra Özkan üstleniyor. Türkiye’de bir ilkin gerçekleştirileceği “Recent Acquisitions I / Collectors’ Stories” sergisinin küratörlüğü ise Hasan Bülent Kahraman tarafından yapılacak.

Haberin Devamı

Sanat Direktörü olarak atanan Fransız bağımsız küratör ve sergi düzenleyicisi Anissa Touati, 12-15 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 14. Contemporary İstanbul fuarının genel estetiğini ve kavramsal vizyonunu belirlemekten sorumlu olacak. Contemporary İstanbul Sanat Direktörü Anissa Touati, yeni stratejik ortaklıkların inşası, yerel ve uluslararası kuruluşlarla ilişkilerin güçlendirilmesi ve bugüne kadar elde edilen başarıların daha da ileriye taşınması için CI ekibiyle birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini ifade etti. Anissa Touati, “14. Contemporary İstanbul fuarında Akdenizlilik kavramı üzerinde düşünecek, geçmişten günümüze kadar Akdeniz havzasının bütünleşik doğasını keşfe çıkacağız” dedi.

Haberin Devamı

CI sanat fuarı kapsamında düzenlenecek olan ve yeni medya ve dijital sanatlara odaklanan Plugin sergisinin küratörlüğünü bu yıl Esra Özkan üstleniyor. Bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek olan Plugin, uluslararası bir sanat fuarının geleneksel formatı içinde yeni medyanın farklı sunum olasılıklarını araştıran bir sergi.

Contemporary İstanbul (CI) 14. yılında “Recent Acquisitions I / Collectors’ Stories” sergisiyle Türkiye’de bir ilki de gerçekleştirecek Küratörlüğünü Hasan Bülent Kahraman’ın üstlendiği sergi Türkiye’nin önde gelen koleksiyonerlerinin son dönemde satın aldıkları sanat eserlerini CI’19 fuar alanı içerisinde bir araya getirecek.