Kültür - Sanat Contemporary İstanbul'da yeni medya
Paylaş
Contemporary İstanbul'da yeni medya

Contemporary Istanbul çağdaş sanat fuarında Siemens Ev Aletleri’nin ikinci defa sponsorluğunu üslendiği Plugin Yeni Medya Bölümü, bu yıl extra/ordinary (olağan/dışı) teması altında ziyaretçileriyle buluşacak.

İstanbul’u ve Türk sanatını dünya piyasasıyla buluşturan, Türkiye’de güncel sanat piyasasının gelişmesinde önemli bir aktör olan Contemporary Istanbul, 19 Eylül’de davetlilere özel ön izlemesi ile 20 – 23 Eylül tarihlerinde 13’üncü kez kapılarını açıyor. Dünyanın dört bir yanından önemli galerileri, sanatçıları ve koleksiyonerleri bir araya getirecek fuarın, Siemens Ev Aletleri’nin sponsorluğunu üstlendiği Plugin bölümünde ise yeni medya sanatının çarpıcı örnekleri Ceren-Irmak Arkman’ın küratörlüğünde “Extra/Ordinary – Olağan/Dışı” teması altında sergilenecek.

Haberin Devamı

Geliştirdiği lider teknolojilerle geleceğin dünyasını evlere taşıyan Siemens’in, Plugin temasıyla ortak bir zeminde buluştuğunu söyleyen Siemens Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Ayşe Özkaya, “Yeni medyanın özünde bulunan, estetiği teknolojiyle birleştirme motivasyonu, Siemens Ev Aletleri olarak bizim de hareket noktamızı oluşturuyor. Dijitalleşen dünyada yenilikçiliği ön plana alan, baktığımız şeyleri farklı açıdan görmemizi ve yorumlamamızı sağlayan, sıra dışı deneyimler sunan ve marka özümüze paralel farklı deneyimler yaşatacak eserleri sanatseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Siemens Ev Aletleri Plugin sponsorluğunun yanı sıra Contemporary Istanbul kapsamındaki özel standında ise dijital sanatın genç yeteneklerini ağırlıyor. Sanat yönetmenliği yapan bir programcı olan Daniel Iregui, tasarımın teknoloji kadar önemli olduğu kamusal alanlarda ve cihazlarda sanatsal etkileşimli deneyimler yaratıyor. Iregui’nin interaktif eserleri, sonsuz ve rastgele kombinasyonların oluşturduğu sistemle estetik ve tasarımı bir arada sunarken, sonuç her zaman yeni bir olasılık oluyor. Siemens Ev Aletleri’nin özünde olan yaşam tarzınızı dönüştürecek sezgisel ve çığır açan teknoloji anlayışına benzer nitelikleriyle ziyaretçilerle buluşacak Iregui’nin eseri, yeni medya sanatının insan dokunuşuyla heyecan verici ve beklenmedik deneyimler yaratan ve yaşatan bir alan olarak nasıl yeniden kurguladığına dikkat çekecek.

Haberin Devamı