Spor Copa America finali: Arjantin 2-4 Şili

Copa America finali: Arjantin 2-4 Şili

Paylaş
Copa America finali: Arjantin 2-4 Şili

Copa Amerika finalinde Arjantin ile Şili karşı karşıya geldi. 90 dakika ve uzatmaların 0-0 sonuçlandığı mücadelede rakibini penaltı atışları sonunda 4-2 mağlup eden Şili, Copa America'da şampiyon oldu

Copa America finalinde Arjantin ile Şili karşılaştı.

Haberin Devamı

Met Life Stadı’nda oynanan mücadelede iki takım da birbirine hem 90 dakikada hem de uzatmalarda üstünlük kuramadı. Penaltı atışları sonucunda Arjantin’i 4-2 mağlup eden Şili, 100. yılını kutlayan Copa Amerika’yı şampiyon olarak tamamladı.

Bir hayli sert geçen mücadelede iki takım oyuncuları da sık sık tartışmalar yaşadı. Şili adına Marcelo Diaz 28. dakikada, Arjantin adına da Marcos Rojo 43. dakikada kırmızı kart görerek takımlarını 10’ar kişi bıraktılar.

Penaltı atışlarında Şili adına Castillo, Aranguiz, Beausejour ve Silva isabet sağlarken; Arjantin adına Messi ve Biglia, Şili kalecisi Claudio Bravo’yu geçemedi.

Maçın ardından büyük üzüntü yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan Arjantin’in süper yıldızı Lionel Messi, milli takımla katıldığı 7. turnuvada da kupa kazanmayı başaramadı.

Haberin Devamı

MESSI MAÇTAN SONRA AÇIKLADI

Copa America finalinde Şili'ye penaltı atışlarında 4-2 mağlup olarak kupadan olan Arjantin'de, takımın ilk penaltısını kaçıran Lionel Messi, maç sonunda önemli açıklamalarda bulundu.

Kaçırdığı penaltı sonrasında büyük üzüntü yaşayan dünya yıldızı, kupanın da kaybedilmesiyle adeta yıkıldı. Arjantin Milli Takımı'yla uluslararası turnuvalarda başarı yakalayamayan Barcelona'lı yıldız, karşılaşma sonrasında milli takımı bıraktığını açıkladı.

Messi, "Hep Arjantin'in şampiyon olması için elimden geleni yaptım ama başaramadım. Anladım ki bu durum benim için değil" diyerek milli takım kariyerine noktayı koyduğunu söyledi.

Bu durum büyük şok ile karşılanırken, yıldız oyuncunun milli takımı bıraktığını açıkladığı sırada gözlerinin dolduğu dikkatlerden kaçmadı.

Messi, Arjantin Milli Takımı'ndaki ilk maçına, 17 Ağustos 2005'te oynanan Macaristan karşılaşmasıyla 'merhaba' dedi. Messi, Tangocular'la çıktığı 109 maçta 55 gole imza atarken, 40 da asist yaptı.