Egzersiz - Diyet Çorba diyeti listesi: Çorba diyeti nasıl yapılır? 1 haftada kaç kilo verilir?

Çorba diyeti listesi: Çorba diyeti nasıl yapılır? 1 haftada kaç kilo verilir?

Paylaş
Çorba diyeti listesi: Çorba diyeti nasıl yapılır? 1 haftada kaç kilo verilir?

Çorba diyeti ile sağlıklı ve hızlı şekilde kilo verebilirsiniz. Kolay hazırlanan, şifa kaynağı çorbalar sindirim sisteminizi rahatlatacak, düşük kalorilerine rağmen tok tutma özellikleriyle kolay kilo vermenizi sağlayacak. Sağlıklı ve fit bir görünüme kavuşmak için doğru beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak da çok önem taşımaktadır. Özellikle çorba diyeti yapanların yorumları ile bu diyet son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Yağ yakıcı çorba detoksu ile 1 hafta içinde kilo verebilirsiniz. Peki, çorba diyeti nasıl yapılır? Çorba diyetiyle kaç kilo verilir? Sadece çorba diyeti yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte kolay şekilde kilo vermenizi sağlayacak ayrıntılar...

Sindirim ve bağırsak mekanizmasında herhangi bir problem yaşanmaması için çorba en etkili yiyeceklerden bir tanesidir. Ağırlıklı olarak sebze çorbalarının bulunduğu bu diyette hedef sağlıklı ve kalıcı bir şekilde zayıflamak mümkün. 

Haberin Devamı

ÇORBA DİYETİ 

Çorba diyeti, genellikle bireylerin hızlı bir şekilde kilo vermesine yardımcı olmak için tasarlanmış kısa süreli bir beslenme planıdır, bu nedenle çorba detoksu olarak da adlandırılır. Çorba diyeti listesi oldukça basittir, diyet gün boyu çorba tüketilmesini öngörür. Bununla birlikte diyet için uygun bazı protein kaynakları ve meyveler de yer alabilir. Çorba diyeti genellikle sebze çorbaları ile yapılır. 

Geçmişten günümüze en fazla tercih edilen çorba diyeti ile 5 günde yaklaşık 3 kilo verilmektedir. Kilonuza ve hareket seviyenize göre çorba diyeti ile daha fazla kilo vermeniz mümkün. 

 ÇORBA DİYETİ NASIL YAPILIR? 

Kalıcı zayıflama sağlayan çorba diyeti sayesinde ideal kiloya ulaşılarak bu zayıflamanın da sürdürülebilirliği arttırılır.

Haberin Devamı

Bu diyette doyurucu ve besleyici çorbalar yapılarak diyette ideal kiloya ulaşılması hedeflenmektedir. Çorba diyetine göre 5 gün boyunca sağlıklı, etkili ve hızlı bir şekilde kilo verilebilir.

Beş günlük süreçte birbirinden farklı besleyici çorbalar tüketilir. Bu sayede hızlı bir şekilde ideal kiloya ulaşılır. Çorba diyetinde çorbaların yanı sıra tam buğday ekmeği de tüketilebilir.

Bu diyette hangi çorbalar içilir? Karışık sebze çorbasının yanı sıra bu diyette en çok tercih edilen çorbalar, kereviz çorbası, lahana çorbası, brokoli çorbası, protein için yoğurt çorbası, et suyu bazlı çorbalar ve tavuk suyu çorbası tercih edilebilir.

  • Çorbaları yaparken asla un ve krema kullanılmaz. 
  • Çorbaya 1 çay kaşığı zeytinyağı eklenebilir. 
  • Çorbanın içerisine, şehriye, pirinç eklemeyin, az miktarda esmer bulgur tercih edilebilir
  • Baharatlar ve acı biber tavsiye edilir 
  • Ara öğünlerinizde yoğurt, bir kaç kuruyemiş, 1 meyve ya da kefir tercih edilebilir.
  • Ara öğünlerinize az miktarda yulaf eklemek tok kalmanıza yardımcı olur. 

Çorba diyetinin örnek listesi şu şekildedir;

  • Kahvaltı: 1 tabak dolusu çorba
  • Ara öğün: 1 adet orta boy elma, yarım çay bardağı diyet kefir ve ya yağsız yoğurt
  • Öğlen: 1 tabak dolusu çorba
  • Ara öğün: 1 kase yağsız yoğurt, 1 adet orta boy doğranmış elma, 2 yemek kaşığı yulaf
  • Akşam: 1 tabak dolusu çorba
  • Ara öğün: 1 orta boy elma, 1 çay bardağı diyet kefir ve ya yağsız yoğurt

ÇORBA DİYETİ İLE 1 HAFTADA KAÇ KİLO VERİLİR?

Kalori miktarı oldukça düşük olan çorba diyeti mideyi doldurması ile bilinir. Tokluk hissi sağlayan çorba diyeti yüksek dozda kalori alımının da önüne geçer. Çorba diyetinde kişiler de gün boyu tokluk hissi yaşayabilirler. Bu diyette ana öğünler ve ara öğünler çok önem taşımaktadır.

Zayıflama süresince çorba diyeti ile birlikte hızlı kilo verilmesi sağlanır. Özellikle bu kilo verme süreci kişiden kişiye değişmektedir.

Çorba diyeti ile 1 haftada ortalama 5 kilo verilebilir. Diyetinizin sağlıklı olması için günlük besin ihtiyacınızı karşılamanız önemlidir ve çorba bunun için harikadır. Çok çeşitli, besin değerleri yüksek, düşük kalorili çorbalar tüketmeye özen gösterilmelidir.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra kişinin bünyesine göre de kilo verme hızı artış gösterebilir. En çok tercih edilen diyetlerden birisi olan çorba diyetinde istenilen kiloya inilmesi tespit edilir. Çorba diyeti sayesinde beden kısa bir sürede yağ yakacaktır. Çorba diyeti sayesinde kilo verme hedefine de hızlı bir şekilde ulaşılır.

ÇORBA DİYETİNİN YARARLARI NELERDİR? 

  • Popüler diyetler arasında yer alan çorba diyeti özellikle kış mevsiminde bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir.
  • Çorba diyeti sayesinde sindirim sistemi ve bağırsak sistemi de rahatlar. Ayrıca bağırsakların da daha iyi çalışması sağlanır. Bunun yanı sıra çorba diyeti sayesinde bağırsakların da daha sağlıklı olması söz konusudur.
  • Çorba diyeti uygulandığında mutlaka günlük en az 2,5 litre su tüketilmesi gerekmektedir.
  • Çorba diyeti mutlaka belirlenen sürede yapılmalıdır. Yaklaşık 4 hafta boyunca çorba diyeti yapılabilir.
  • Çorba diyeti doyurucu ve besleyici olması sebebi ile uzun süreli tokluk sağlamaktadır. Bu nedenle çorba diyeti de kolay bir şekilde yapılabilir. Kişi diyet süresince açlık hissini çok fazla yaşamaz.
  • Çorba diyetini uygulayan kişiler midelerinde hazımsızlık ve ya herhangi bir rahatsızlık da hissetmezler.
  • Çorba diyeti mideyi koruyan etkili bir diyet türüdür.
  • Sağlık sorunu bulunmayan herkes gönül rahatlığı ile çorba diyet yapabilir.

ÇORBA DİYETİNİN ZARARLARI VAR MIDIR? 

Çorba diyeti, doğru şekilde uygulandığında gayet sağlıklı olabilir ancak çorba diyetinizi çok düşük kalorili tek tip bir çorba ile yapıyorsanız vücudunuz ihtiyacı olan besin değerlerinden mahrum kalabilir bu da sağlık sorunlarına kapı aralar. 

Çorba diyeti yaparken olumsuz etkilenmemek için çorbalarınızı ideal şekilde hazırlamanız, bol ve çeşitli sebzenin yanı sıra protein almayı ihmal etmemiz önemlidir.