Gündem Çorlu’da yolcu treninin vagonu devrildi: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Çorlu’da yolcu treninin vagonu devrildi: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Paylaş
Çorlu’da yolcu treninin vagonu devrildi: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada, yolcu treninin 5 vagonu devrildi. Vali Ceylan, 'Kaza hava muhalefeti nedeniyle oluştu' dedi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi de yaralandı

Uzunköprü-İstanbul seferini yapan bir yolcu treni, vagonların raydan çıkması sonucu devrildi. Faciada ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti 73 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Ulaştırma Bakanlığı yolcu treninde 362 yolcu 6 mürettebat olduğunu açıkladı.

DAKİKA DAKİKA TREN FACİASINDA YAŞANAN GELİŞMELER:

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Kaza sonrası Ulaştırma Bakanlığı'nda kriz masası oluşturuldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da kaza haberinin hemen ardından Ankara'dan kaza bölgesine doğru yola çıktı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'da olay yerine gidiyor. Bakan Demircan’a, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş de eşlik ediyor.

21.50- YARALILARIN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Kazada yaşamını yitiren 9 yolcunun Çorlu Devlet Hastanesi’ne getirildiği öne sürülürken, olay yerinden taşınan yaralıların tedavilerine ise Tekirdağ il merkezi ile Çorlu, Muratlı, Çerkezköy ve Kapaklı ilçe hastanelerinde devam ediliyor.

Bu arada olay yerine gelen ekipler devrilen vagonların altında yolcu olabileceğinden endişe ediliyor. Bu nedenle aydınlatılan kaza bölgesinde kaza kırım ekipleri vagonların kaldırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

21.33- GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Başbakanlığın yazısı üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), Tekirdağ’da yaşanan tren kazasıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi. RTÜK’ün internet sitesinde yer alan açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinde "milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağının getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtildi. Açıklamada, bu hüküm çerçevesinde vatandaşlara sunulan kamu hizmetlerinin daha verimli ve etkin sunulması amacıyla Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazası sonrasında yürütülen çalışmalara ilişkin Başbakanlığın 47121 sayılı yazısıyla geçici yayın yasağının getirilmesinin uygun görüldüğü kaydedildi.

21.18-İBB EKİPLERİ ÇALIŞMALARA BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatıyla olay yerine giden ekipler çalışmalara başladı.

Tekirdağ Çorlu’da yaşanan tren kazasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatıyla harekete geçen ekipleri olay yerine vardı. İstanbul İtfaiyesi 6X6 kurtarma araçları kaza bölgesinde çalışmalara başladı. İBB Yol Bakımdan 2 kurtarıcı vinç, 1 paletli iş makinesi, 1 tane lastikli loder, 1 tane mazot tankeri, 10 personel, Çorlu tren kazası bölgesine intikal ettikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

KAN İHTİYACI KALMADI

21:08- Kızılay Başkanı Kınık: Afet bölgesine 300-400 ünite kadar kan gönderildi. Kızılay'ın kan ihtiyacı kalmadı.

21.00- SÖZCÜ KALIN'DAN MESAJ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tekirdağ’daki tren kazası nedeniyle ilgili tüm birimlerin tahliye işlemleri için seferber edildiğini bildirdi.

Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, Tekirdağ’daki tren kazasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Kalın, "Tahliye için ilgili tüm birimler seferber edildi." ifadesini kullandı.

HELİKOPTER GÖNDERİLDİ

20:31- Türk Silahlı Kuvvetlerince, Tekirdağ'daki tren kazasında yaralananların hastaneye sevklerini sağlamak için bölgeye askeri helikopterler gönderildi.

BAKANLIK AÇIKLADI: 10 ÖLÜ 73 YARALI

20:20- Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, İstanbul-Kapıkule seferini yapan tren kazasında ilk belirlemelere 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişinin yaralandığını söyledi. Bölgeye 100’ün üzerinde ambulans sevk edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

AFAD BAŞKANI: ÇOK KOLAY BİR YER DEĞİL

20:05 AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 3-4 bölgeden arkadaşlarımız oraya ulaştı. Çok çamurlu bir alan. Ulaşması çok kolay bir yer değil. Tam rakamlar bana ulaşmadı. Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek bilgiler önemli. Arama-kurtarma ekipleri çalışmaya devam ediyor." dedi.

ACİL KAN İHTİYACI DUYURUSU

19:35 Kaza sonrası Çorlu Belediyesi kan ihtiyacı olduğuna dair bir duyuru yaptı. İşte yapılan o açıklama:

Sarılar Mahallemizde meydana gelen tren kazasında yaralanan vatandaşlarımız için her gruptan acil kana ihtiyaç vardır. Vatandaşlarımızın başta Çorlu Devlet Hastanesi olmak üzere Çorlu’daki tüm hastanelere kan vermek üzere başvurmaları önemle rica olunur.

BAŞBAKANLIK KAZANIN NEDENİNİ AÇIKLADI

Kaza ile ilgili Başbakanlık'tan da açıklama yapıldı.

19:10- Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir. Yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum.

Haberin Devamı

ERDOĞAN KAZA HAKKINDA BİLGİ ALDI

19:00- Kaza hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elim hadisede hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Sayın Başbakanımız, kazanın ardından bölgeye giden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile telefonla görüşerek olay hakkında bilgi aldı.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan kaza sonrası açıklama yaptı. Vali açıklamasında 'Arazi çamurlu, bölgeye araç giremiyor. Hava muhalefeti nedeniyle raydan çıktı. Çok sayıda yaralı var, arazi çamurlu, bölgeye araçlar giremiyor, paletli araçlar sevk ediyoruz. Emniyet ve jandarma olay yerinde. Ölülerimiz de var. Fakat ölü sayısı hakkında net bir rakam veremiyoruz. Yaralılarımız şu an hastanelere sevk edildi' dedi.

İLK AÇIKLAMA MUHTARDAN

Sarılar Köyü Muhtarı Fuat Döner, kaza yerinde trenin 6 vagonunun devrildiğini gördüğünü belirterek, "Bölgeye araçla ulaşım çok zor. Benim gördüğüm kadarıyla 6 vagon raylardan çıkıp devrilmiş durumdu. Yaralılara ilk gelen sağlık ekipleri müdahale ediyor. Buradaki yaralıları tahliye etmek için havadan müdahale gerekir" dedi.