Futbol Cornelius Fenerbahçe'ye daha yakın! Mesut Özil...
Paylaş
Cornelius Fenerbahçe'ye daha yakın! Mesut Özil...

Trabzonspor ile adı anılan Danimarkalı forvet Andreas Cornelius için Fenerbahçe'nin de adı geçiyor. Hem de Fenerbahçe transfere daha yakın olarak görülüyor. Parma ile pazarlıklar başladı.

Geçtiğimiz sezon birçok transfer yapan Fenerbahçe , en fazla transferi hücum bölgesine yapmıştı. Samatta, Thiam, Ademi, Cisse, Valencia gibi golcülerle sezona giren sarı-lacivertliler, bu isimlerden beklenen verimi alamamıştı. Yeni sezonda yeni teknik adam Vitor Pereira ile yola çıkacak olan Fenerbahçe, golcü transferinde nokta atışı yapmak istiyor.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler, Parma'nın santrforu Andreas Cornelius'a resmen talip oldu. İtalyan ekibi, kiralık olarak kadrosunda bulunan Danimarkalı golcünün zorunlu satın alma opsiyonunu geçtiğimiz günlerde kullandı.

8.5 milyon Euro'yu Atalanta'ya ödeyen Parma, Serie B'ye düştüğü ve maaşı yüksek olduğu için 28 yaşındaki santrforu elden çıkarmak istiyor. F.Bahçe ise bu fırsatı değerlendirip 5 milyon Euro fiyat biçen Çizme ekibi ile pazarlık masasına oturdu.

Fiyatı aşağıya çekmeye çalışan yönetim, birkaç gün içinde Cornelius'u bitirip takıma kazandırmanın hesaplarını yapıyor. 28 yaşındaki isim, Emre Belözoğlu'nun bıraktığı listede yer alıyordu. Pereira da oyuncunun sistemine hayli uygun olduğunu belirterek transfere onay verdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira; Alioski ve Cornelius transferlerini bekliyor. Cornelius'un, Mesut'un aradığı tarzda bir santrfor olduğunu belirten Pereira'nın "Alioski ise hem üçlü hem dörtlü savunma için hayli uygun bir isim" yorumunu yakın çevresi ile paylaştı.

Sabah