Bilim - Teknoloji Corona virüs ikinci dalga geliyor! Bitcoin fiyatlarını etkiler mi?
Paylaş
Corona virüs ikinci dalga geliyor! Bitcoin fiyatlarını etkiler mi?

Uzmanlar, yeni tip corona virüs salgınının, dünya genelinde alınan tedbirlere uyulmaması ve kontrol altına alındığı düşüncesiyle önlemlerin kısmi olarak gevşetilmesi halinde ikinci dalgasının yaşanabileceği konusunda uyarıyor. Peki corona virüsün ikinci dalgasıyla birlikte Bitcoin fiyatları ne olacak, Bitcoin fiyatlarında düşüş bekleniyor mu gibi soruların cevapların Emre Aksoy anlattı.

Yapılan araştırmalar göre Covid-19 salgınında ikinci dalganın gelmesi halinde, küresel ekonominin bu yıl yüzde 7,6 küçüleceği ve 2021’de ise sadece yüzde 2,8 büyüyeceği tahmini yapıldı.

Haberin Devamı

Salgında ikinci dalganın yaşandığı senaryoda ABD ekonomisinin 2020’de yüzde 8,5 küçüleceği ve 2021’de yüzde 1,9 büyüyeceği öngörülüyor.

Çin ve Hindistan ekonomisinin bu yıl sırasıyla yüzde 2,6 ve 3,7 daralacağına yer verilen raporda, İkinci dalga senaryosunda bu ülkelerin sırasıyla yüzde 3,7 ve 7,3 daralacağı tahminine yer verildi.

OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) raporunda, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 4,8 daralacağını öngörürken, salgında ikinci dalganın yaşanması durumunda ise bu daralmanın yüzde 8,1'e çıkabileceği tahmini yapıldı.

Emre Aksoy'un YouTube kanalına buradan ulaşabilirsiniz.