Dünya Corona virüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklanan Türk doktor hakkında gerçek ortaya çıktı

Corona virüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklanan Türk doktor hakkında gerçek ortaya çıktı

Paylaş
Corona virüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklanan Türk doktor hakkında gerçek ortaya çıktı

Bulgaristan'da corona virüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklanan iki Türk doktor hakkında gerçek belli oldu. Öldü diye açıklanan Türk doktor Tezgün Arif’in Türkiye’de bir klinikte tedavisinin sürdüğü ortaya çıktı.

Bulgaristan’ın Dobriç kenti hastanesinde dün Türk doktor Tezgün Arif’in ve diğer bir doktorun daha corona virüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Dr. Arif’in yakınları, basında çıkan haberleri okuyunca gözlerine inanamadı. Dr. Arif’in Türkiye’de bir klinikte tedavisi sürdüğü ortaya çıktı. Söz konusu yanlış açıklamayı yapan Dobriç Sağlık Müfettişliği ve Sağlık Bakanlığı ikinci bir basın bildirisiyle doktor ve ailesinden özür diledi.

Haberin Devamı

Dr. Tezgün Arif kimdir?

45 yaşındaki Dr. Tezgün Arif, Bulgaristan’ın Varna kentinde ve Dobriç kentinde muayeneleri olan başarılı ve sevilen bir endokrinolog. İki hafta önce Covid-19 testi pozitif çıkan Dr. Arif, geçen hafta rahatsızlanarak bölgede temsilcisi olduğu klinikten yardım istedi. Perşembe günü ambulans helikopterle İstanbul’a sevk edilen doktor, buradaki klinikte tedaviye altına alındı. Doktorun Covid-19’da böbrek yetmezliği ile entübe edildiği ve durumunun ağır olduğu açıklandı. Ancak Bulgar makamlarının ‘Türk kliniği ile irtibatta hata’ açıklamasıyla ‘öldü’ denilmesi şaşkınlık yarattı.

Son 24 saatte Dobriç’te 27 yeni vaka tespit edildi. Dobriç hastanesinde birçok ihlal ve usulsüzlük ortaya çıkması üzerine Bulgaristan Sağlık Bakanı ve diğer yetkililer hastaneye giderek, hastane yönetiminin değişmesini istedi. Dobriç’teki hastanede Covid-19 hastaları ve diğer hastaların kabul ve tedavi ünitelerinin ayrılmamış olduğu ifade edilirken; tüm hastalara da aynı personelin baktığı aktarıldı. Söz konusu ihmaller sonucunda da son haftalarda bölgedeki vaka sayısının 580’e ulaştığı belirtildi. Sağlık Bakanı, Dobriç Hastanesi yönetiminin toplu istifasını istedi.

Haberin Devamı

DHA