Hayvanlar - Çevre Corona virüs vahşi yaşamı yok edebilir
Paylaş
Corona virüs vahşi yaşamı yok edebilir

Vahşi yaşam uzmanı Dr. Steve Unwin, dağ gorillerinin ve orangutanların insanlarla yakın bağlantıları olduğu için türlerinin risk altında olduğunu söyledi. Corona virüs nedeniyle primat ve orangutanlara yapılan ziyaretler de sonlandırıldı. Unwin, ayrıca corona virüsün aslan ve kapları da etkileme riski olduğunu söyledi.

Vahşi yaşam uzmanları, corona virüsün, savunmasız türleri yok edebileceğini ve vahşi yaşam için "açık bir tehlike" haline geldiğini söylüyor. Birmingham Üniversitesi'nden Dr. Steve Unwin, dağ gorilleri ve orangutanlar gibi nesli tükenmekte olan büyük maymunların en yüksek risk altında olduklarını söyledi. İnsanların primatlara yaklaşabileceği orta Afrika ve Malezya'daki goriller ve orangutanlar için yürütülen ekoturizm projeleri, corona virüs bulaştırma endişesi nedeniyle durduruldu.

Haberin Devamı

"Endişe duyuyoruz"

Dr. Unwin, “Bu virüsün savunmasız bazı nüfusu etkileyeceğinden kesinlikle endişe ediyoruz” dedi. Ayrıca kaplanlar ve aslanlar gibi büyük kedilerin de virüslerden etkilenebileceği konusunda uyardı.

Öte yandan, geçen hafta, New York'taki Bronx Hayvanat Bahçesi'ndeki bir kaplanın Covid-19'a kaptığı doğrulandı. Hayvanat bahçesindeki aslanlar da olası semptomlar gösterdi.