Beden Sağlığı Corona virüs suyla bulaşır mı? Suyu hangi şişeyle tüketmemiz gerekir?

Corona virüs suyla bulaşır mı? Suyu hangi şişeyle tüketmemiz gerekir?

Paylaş
Corona virüs suyla bulaşır mı? Suyu hangi şişeyle tüketmemiz gerekir?

Dünyayı etkisi altına alan ve ilkemizde de hızlı bir şekilde yayılan corona virüs salgınından korunmak için herkes oldukça tedbirli davranıyor. Artık her şeyden korkar olduğumuz bu günlerde, corona virüs su şişesinden bulaşır mı? Corona virüs suyla bulaşır mı? Soruları aklımızı kurcalar oldu. Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahadır Ceylan, posta.com.tr'ye merak edilen bütün soruları yanıtladı. Büşra Akkaya / busra.akkaya@posta.com.tr

Ülkemizde etkisi devam eden corona virüs salgınından korunmak için önlem almak oldukça önemli. Birçoğumuzun merak etti corona virüs suyla bulaşır mı sorunun cevabını Medipol Mega Üniversite Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof Dr Bahadır Ceylan yanıtladı.

Haberin Devamı

Corona virüs suyla bulaşır mı? Suyu hangi şişeyle tüketmemiz gerekir?

SARS ve corona virus, bu iki virüs, en sık hasta kişilerin öksürmesi sırasında havaya karışan damlacıklar içinde taşınarak diğer insanların solunum yoluna ulaşır ve infeksiyonu başlatır. Bazen hastaların solunum damlacıkları ile kirlenmiş yüzeyler ellendiğinde eller yoluyla da ağız, burun ve göz gibi bölgelerimize bulaşarak infeksiyon başlayabilir. Bu virüs dışkıda bulunmakla birlikte su ile sindirim sistemimizden bulaşmamaktadır. Ancak size damacana veya pet şişeyi veren satıcı bu malzemelerin yüzeyini kontamine etmişse sizin elinizde kirleneceğinden elinizi ağız, burun ve göz gibi yerlere götürürseniz sizede virus bulaşabilir. Bu nedenle damacana ve pet şişeleri eve getirdiğimizde sabun ve suyla yıkamak bulaşma açısından alınabilecek bir önlemdir.

Haberin Devamı