Corona Virüs Hatırlatma dozu aşı randevusu nasıl ve nereden alınır? Hatırlatma dozu covid aşısını kimler yaptıracak? Zorunlu mu?
Paylaş
Hatırlatma dozu aşı randevusu nasıl ve nereden alınır? Hatırlatma dozu covid aşısını kimler yaptıracak? Zorunlu mu?

Hatırlatma dozu aşı randevuları alınmaya başlandı. Koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle hatırlatma dozu randevularının alınmaya başlandığı belirtilirken, vatandaşların Biontech, Sinovac ve Turkovac aşılarını seçebilecekleri kaydedildi. Haberin ardından Hatırlatma dozu aşı randevusu nasıl ve nereden alınır? Hatırlatma dozu covid aşısını kimler yaptıracak? Zorunlu mu? araştırmaları yapılmaya başlandı…

Koronavirüs vakalarında son günlerde hızlı bir artış gözlemleniyor. Yapılan incelemelerde 27 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında vaka sayısının bir önceki haftaya göre yüzde 114 arttığı tespit edildi. Bu istenmedik gelişmenin ardından hatırlatma dozu aşıları için randevular yeniden açıldı. Peki, Hatırlatma dozu aşı randevusu nasıl ve nereden alınır? Hatırlatma dozu covid aşısını kimler yaptıracak? Zorunlu mu? İşte detaylar…

Haberin Devamı

HATIRLATMA DOZU AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Hatırlatma dozu aşı randevusunu Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aşı randevusu almak için öncelikle sisteme üye olmanız gerekiyor. Eğer üyeliğiniz yoksa, ilk olarak https://www.mhrs.gov.tr/ internet adresine giriş yapın ve sağ üst köşede bulunan “Randevu al1 seçeneğine tıklayın. Karşınıza çıkan sayfada “Üye ol” seçeneğine tıklayın ve sizden istenen bilgileri girerek, sisteme üye olun.

Burada sizden şifre oluşturmanız istenecek. Sisteme giriş yaparken T.C. kimlik numaranız ve sizin belirlediğiniz şifreyi kullanın.

MHRS’ye giriş yaptıktan sonra “Aşı randevusu al” seçeneğine tıkladıktan sonra aşı olacağınız tarih ve sağlık merkezini seçerek aşı randevunuzu alabilirsiniz.

HATIRLATMA DOZU ZORUNLU MU?

Hatırlatma dozu da dahil olmak üzere covid aşıları ülkemizde hiçbir zaman zorunlu olmadı.

Haberin Devamı

HATIRLATMA DOZU COVİD AŞISINI KİMLER YAPTIRACAK?

Hatırlatma dozunu son aşısının üzerinden 6 ay geçen vatandaşlar yaptırabiliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda vatandaşları hatırlatma dozu aşılarını yaptırmak için çağrıda bulunmuştu.

Bakan koca paylaşımında Omicron varyantına bağlı koronavirüs vakalarının artış gösterdiğini belirterek, "50 yaş üstüyle risk grubundakilerin, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz. Bu grubun, temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir. Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz" ifadelerini kullanmıştı…