Spor Çorum'da sualtı şampiyonası sona erdi

Çorum'da sualtı şampiyonası sona erdi

Paylaş
Çorum'da sualtı şampiyonası sona erdi

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nca (TSSF) düzenlenen Serbest Dalış Paletli Dinamik Apnea, Statik Apnea ve Hız Apnea Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Çorum Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen müsabakalara Gaziantep, Çanakkale, Ankara ve İstanbul’dan 18’i bayan 42 sporcu katıldı.

Haberin Devamı

İki gün süren müsabakalar sonunda dereceye giren sporcular için kupa ve madalya töreni düzenlendi.

Dinamik apnea kategorisinde, erkeklerde Birol Özbek, Talip İbin ve Oğuzhan Yeşil, kadınlarda ise Deryan Can, Nurten Kardelen Üyümez ve Başak Tezgör dereceye girdi.

Statik apnea kategorisinde, erkeklerde Mehmet Barış Atıcı, Hüseyin Cavlı ve Ziya Volkan Aksu, kadınlarda ise Derya Can, Başak Tezgör ve Aynur Çağran derece elde etti.

Hız apnea kategorisinde, erkeklerde Fatih Karakurt, Furkan Emre Gül ve Emre Çevik, kadınlarda ise Derya Can, Şahika Encümen ve Aynur Çağran derece elde eden isimler oldu.

Şampiyonada ODTÜ üstünlüğü

Müsabakalarda Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) sporcularının elde ettiği başarılar dikkat çekti.
Üç kategoride yapılan yarışların sonunda ODTÜ sporcuları, bireysel alandaki 18 dereceden 13’ünü kazandı. Takım sıralamasında ise hız apnea kategorisi dışında tüm kategorilerde birinciliği ODTÜ elde etti.

Haberin Devamı

ODTÜ sporcusu Derya Can, kadınların yarıştığı tüm kategorilerde birinciliği elde ederek, büyük başarı sağladı.
ODTÜ Antrenörü Levent Ucuzal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada büyük başarı gösterdiklerini belirterek, "Sporcularımız çok iyi mücadele etti ve başarıya kavuştu. Üç kategoride de şampiyonluk bizim oldu. Hem bireyselde hem de takımlarda şampiyonlukları biz aldık. Derya Can, bu şampiyonada bütün kategorilerde madalya aldı. Bizim için çok güzel bir şampiyona oldu. Çok fazla şampiyonluk aldık. Kupaları taşımakta zorlanacağız" diye konuştu.

Müsabakalarda dereceye giren sporcuların madalya ve kupalarını Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer takdim etti.

AA