Gündem Cübbeli sarıklı Jet Fadıl

Cübbeli sarıklı Jet Fadıl

Paylaş
Cübbeli sarıklı Jet Fadıl

'Jet-Fadıl' olarak bilinen işadamı Fadıl Akgündüz, Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu'na cübbe ve sarıkla katıldı

İstanbul WOW Otel'de 3 gün süren ve 41 ülkeden 300'den fazla din adamının katıldığı "Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu" sona erdi. Sempozyumun son günü düzenlenen ödül törenine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

'Jet-Fadıl' olarak tanınan işadamı Fadıl Akgündüz'de sempozyuma katılanlar arasındaydı. Cübbe ve sarıkla salona gelen Akgündüz, "Bu giyim tarzı bizim özümüz. Bu sadece bir cematin giyim tarzı değildir. 42 ülkeden gelen İslam alimi bu şekilde giyiniyorlar. " diye konuştu. Gazetecilerin ısrarlı sorularına karşı, böyle bir gecede iş konuşmak istemediğini dile getiren Akgündüz, sempozyuma katılması ile ilgili de "Bütün cemaatlere saygılıyım. Bütün cemaatlere gidip geliyorum. Bütün Müslümanların da bunu yapması lazım." diye konuştu

Haberin Devamı

USTAOSMANOĞLU'NA 'İSLAM'A ÜSTÜN HİZMET' ÖDÜLÜ

Katılımcılar, tören öncesinde otel önündeki boş arazide topluca namaz kıldı. Törene İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet lakaplı Ahmet ünlü ve Osmanlı hanedanı üyelerinden Orhan Osmanoğlu da katıldı. Törende, Mahmut Ustaosmanoğlu'na 'İslam'a Üstün Hizmet' ödülü verildi.

Ustaosmanoğlu, güvenlik önlemleri altında salona alındı. Tekerlekli sandalyeyle salona getirilen Ustaosmanoğlu'nun getirildiği sırada basın mensupları arasında arbede yaşandı. Ustaosmanoğlu'nu görmek isteyen kalabalık yapılan anonslarla uyarıldı. Oturduğu yerden ayağa kalkarak Ustaosmanoğlu'nu cep telefonları ile görüntülemek isteyen konukların oturmaları istendi.

Haberin Devamı

CÜPPELİ SERT KONUŞTU: YÜZSÜZLER

Ahmet Ünlü de bir konuşma yaptı. Ünlü, "İki gün önce 'Mahmut Ustaosmanoğlu ve Yusuf El Kardavi'nin ismini istismar ediyorlar' diye haber yapanlar bugün 'Katıldılar, yemek yediler' diye haber yaptılar. Yüzsüzler, utanmazlar, Allah hayâ versin." diye konuştu. Törende, Mahmut Ustaosmanoğlu'na 'İslam'a Üstün Hizmet' ödülü verildi. Ustaosmanoğlu'na ödülünü Eş Şeyh Halid Seyfullah Rahmani verdi.

Hasan YILDIRIM İSTANBUL DHA