Sivas CÜ'de akademik yükselme töreni düzenlendi

CÜ'de akademik yükselme töreni düzenlendi

Paylaş
CÜ'de akademik yükselme töreni düzenlendi

CÜ'de akademik yükselme töreni düzenlendi

SİVAS, (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesinde profesör, doçent ve öğretim üyesi kadrosuna atanan 13 akademik personel için tören düzenlendi.
Personel Yemekhanesi Protokol Salonu'nda düzenlenen Akademik Yükselme Programına Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş ve bir üst akademik kadroya atanan öğretim elemanları katıldı.
Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız tören de yaptığı konuşmada, "Önceki yıllarda biliyorsunuz senede bir kez yapılıyordu. Biz bunu küçük gruplar hâlinde, sohbet edelim diye düzenliyoruz. Bundan sonra profesör olan arkadaşlarımızdan araştırma bekliyoruz, tabii diğerlerinden de çalışmalar bekliyoruz. Profesörlük akademisyenliğin son noktası. Bazen profesörlerimizde şunu görüyorum; 'bundan sonra çalışma yapmama gerek yok, kimse bizden bir şey beklemiyor' şeklinde ama aslında asıl çalışmalar profesörlükten sonra yapılacak çalışmalar. Çünkü büyük bir birikim, ülkemizin ve üniversitemizin ihtiyaç duyduğu çalışmalar yapmamız gerekiyor. Çalışmalar noktasında da hep söyledik; yapacağınız projelerde, bireysel çalışmalarda hep yanınızda olacağız, destek vereceğiz, yapmamız gereken ne varsa bizden istediğiniz onları destekleyeceğiz. Bu desteklemelerimiz de devam edecek. Hep birlikte üniversitemizin seviyesini yükselteceğiz. Üniversitemizin adını duyuracağız ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu, insanlığın ihtiyaç duyduğu şeylere de imza atacağız" dedi.
Bir üst kadroya atanan akademisyenler ise etkinliğin yapılmasından dolayı memnuniyetlerini ifade ederek yönetimine teşekkür etti. Konuşmaların ardından Rektör Yıldız, profesör kadrosuna atanan Doç. Dr. Özlem Şahin, Doç. Dr. Zekeriya Öztemür, Doç. Dr. Baki Keskin, Doç. Dr. Salih Cem İnan Doç. Dr. Fatih Ungan, Doç. Dr. Mehmet Demir, Doç. Dr. Gülpınar Akbulut Özpay, Doç. Dr. Hakan Koç, Doçent kadrosuna atanan Dr. Öğr. Üyesi Dr. Serkan Buldur, Dr. Öğr. Üyesi Recep Gümüş, Dr. Öğr. Üyesi Dr. Adil Elik, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Gürkan Yüksek ve Dr. Esra Gültürk'e belgelerini verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı