Gündem Cudi'de operasyon hazırlığı

Cudi'de operasyon hazırlığı

Paylaş
Cudi'de operasyon hazırlığı

Şırnak ile Cizre İlçesi arasında bulunan Cudi ve Küpeli ile Şırnak-Siirt arasında bulunan Çırav dağlarında büyük bir operasyon hazırlığı başladı

PKK’nın eylemsizlik tarihine 3 gün kala Şırnak bölgesinde büyük hareketlilik yaşanıyor. Şırnak ile Çizre İlçesi arasında bulunan Cudi, Küpeli ve Çırav dağlarına doğru askeri sevkiyat yapılmaya başlandı.

Karadan zırhlı araçlar havadan da helikopterlerle yapılan asker ve mühimmat sevkiyatı bugün sabah erken saatlerinde başladı. Cizre-Şırnak arasında bulunan karayolunda yine mayın ve patlayıcı madde araması yapılırken, bugünkü aramaya frekans karıştırıcı jammer araçları da katıldı.

GÜNDE İKİ KEZ BOMBA ARAMASI YAPILACAK

Daha önce günde bir kez yapılan mayın ve patlayıcı madde araması, Hakkari’deki patlamadan sonra artık günde 2 kez yapılacağı belirtildi.

Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na bağlı Akçay, Seslice Tuğay Komutanlıkları’na bağlı özel eğitimli komandolar, zırhlı araç ve helikopterlerle Cudi, Küpeli ve Çırav dağlarında daha önce belirlenen hakim tepelere indiriliyor.

Bölgeyi çok iyi bilen köy korucularının da katıldığı operasyonlar daha çok Görmeç ve Gündoğdu bölgesinde yoğunlaştı.

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Silopi İlçe İlçesi’nde bulunan 172’nci Zırhlı Tuğay Komutanlığı’nda konuşlanan insansız hava araçları da bölgede uçuşlar yaparak sürekli olarak merkeze veri gönderiyor. Bu veriler doğrultusunda PKK’lıların muhtemel geçiş güzergahları kontrol altına alanıyor.

Ramazan İMRAĞ/Şırnak (DHA)