Türkiye (Son Dakika) Çukurova Belediyesi önünde yine silah sesi

Çukurova Belediyesi önünde yine silah sesi

Paylaş
Çukurova Belediyesi önünde yine silah sesi

Adana'da Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek'in makam odasının, sonra da bir meclis üyesinin kurşunlanmasıyla gündeme gelen Çukurova Belediye binası önünde yine silah sesleri duyuldu. Saldırının binadan çıkan MHP'li meclis üyesi İsmail Hakkı Gözübatık'a yönelik olduğu ileri sürüldü

Saat 17.30 sıralarında silah sesleri duyuldu. ’Belediyeye mi ateş edildi?’ sorusu akıllara gelirken olay yerine polis çağrıldı. Yapılan inceleme ve araştırmada silahlı bir kişinin belediye binasından çıkan MHP’li meclis üyesi İsmail Hakkı Gözübatık’a yönelik saldırı düzenlediği ileri sürüldü. MHP’li meclis üyesini korkutmak için havaya 3 el ateş eden şüpheli aranıyor.

ÖNCEKİ SALDIRILAR

Çukurova Belediyesi’nin hizmet binasında Başkan Yardımcısı odası 30 Eylül 2014’te kurşunlandı. Olayla ilgili iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı, Başkan CHP’li Soner Çetin hakkında ’silahlı tehdit’ suçundan 5 yıla kadar, tetikçi Ferdi İlbuğa hakkında, ’Korku ve kaygı yaratacak şekilde ateş etme, kamu malına zarar verme’ suçlarından toplam 17 yıl, Fatih Sermisakçi ile Emre Yıldırım hakkında ise tehdit suçuna yardım suçundan 5’er yıla kadar ve Ferdi İlbuğa’nın Çukurova Belediyesi’nin eski çalışanı olan akrabası Emine İlbuğa hakkında da ’tehdit’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle 25’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Sanıkların yargılanmasına devam edilirken bu kez Çukurova Belediyesi önünde 2 Haziran 2015’de şüpheli simitçi Murat Sertbaş, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi ve İmar Komisyonu üyesi de olan CHP’li meclis üyesi Mehmet Esendemir’i tabancayla bacaklarından vurdu.



ADANA, (DHA)

Haberin Devamı