Merkez Çukurova Belediyesi, robotik kodlama eğitimiyle çocukları geleceğe hazırlıyor

Çukurova Belediyesi, robotik kodlama eğitimiyle çocukları geleceğe hazırlıyor

Paylaş
Çukurova Belediyesi, robotik kodlama eğitimiyle çocukları geleceğe hazırlıyor

Çukurova Belediyesi, robotik kodlama eğitimiyle çocukları geleceğe hazırlıyor

ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye’de az sayıda merkezde eğitimi verilen robotik kodlama eğitimlerini, Çukurova’daki kreşlerinde hizmete açtı.
Pandemi kuralları gözetilerek gerçekleştirilen kurslarda çocuklar hem eğleniyor, eğlenirken de günlük yaşantılarının bir parçası haline gelen yazılım biliminin temelini öğreniyor. Sanat etkinliklerinin de yapıldığı kreşte çocukların özgüven ve yaratıcılık kabiliyetleri de ortaya çıkarılıyor. Bir yandan robotik kodlama eğitimine katılan minikler, diğer yandan da yüzyıllık el sanatlarıyla tanışıp hem el becerilerini geliştiriyor hem de hayallerini resmetme, yaratıcı düşüncelerini sergileme fırsatı yakalıyor.
ÇETİN: ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ
Teknolojinin ve sanatın birleştirici, yaratıcı, üretken ve farklı bakış açılarını çocuklara sevdirilmesi için kreşlerin ilk adım okulları olduğunu söyleyen Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, "Geleceğimiz bu yuvalarda filizleniyor. Çocuk ve gençlere yaptığımız yatırımlarla onlara farklı bir ufuk çizmeyi hedefliyor, onların geleceğe daha iyi hazırlanması ve teknolojinin sunduğu yeniliklerden yararlanmasını istiyoruz" dedi.
'YENİLİKLERİ KAZANDIRMAYA DEVAM EDEECEĞİZ'
Kreşlerde verilen robotik kodlama eğitimiyle gelişen teknolojinin hızına çocukları yetiştirebilmek amacında olduklarını ifade eden Başkan Çetin, yenilikleri Çukurova’ya kazandırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
EBRU SANATIYLA YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYORLAR
Çukurova Belediyesi’nin kreşlerinde ayrıca sanatın en güzel örnekleriyle çocuklar tanışma fırsatı buluyor. Çocuklar geleneksel el sanatlarından olan ‘Ebru’ya ilgi gösteriyor. Hayal güçlerini ve el becerilerini birleştirmeyi öğrenen minikler, Ebru kitre ile yoğun hale getirilen suyun üzerine çeşitli boyalar kullanarak resim yapıyor. Bu desenleri özel bir kağıda aktararak sanatın eğlenceli ve yaratıcı yanından faydalanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı