Merkez Çukurova’da kazandıran ve öğreten kurslar

Çukurova’da kazandıran ve öğreten kurslar

Paylaş
Çukurova’da kazandıran ve öğreten kurslar

Çukurova’da kazandıran ve öğreten kurslar

ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Belediyesi’nin Kadın Sohbet ve Dayanışma Evleri’nde artık kadınlar hem hayatlarını kolaylaştıracak yeni meslekler öğreniyor hem de aile bütçesine katkıda bulunacak işlere imza atıyorlar.
Kadınlara yönelik pek çok projeyi hayata geçiren Çukurova Belediyesi, Kadın Sohbet ve Dayanışma Evleri’nin işlevselliğini artırarak, kadınların sosyalleşmesinin yanı sıra, yeni yeteneklerini keşfetmesini sağlıyor, bununla birlikte bu yeteneklerinin aile ekonomisine katkı vermesini sağlayarak iş sahibi olmalarının yolunu açıyor.
Mahfesığmaz Mahallesi’nde bulunan Zübeyde Hanım Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi’nde yeni açılan Hasır Örme ve İşleme Kursu’na katılan kadınlar, ummalı bir eğitimle yeteneklerini keşfetmeye çalışıyor. Hasır işlemeyle vazo, çeşitli sepetler, peçetelik, aksesuar kutularını yapmayı öğrenen kadınlar, hem yeni yüzlerle tanışıp sohbet etme imkanı yakalıyor, hem de öğrenip ortaya çıkaracakları örme eşyaları satarak aile bütçesine katkı koyma fırsatı buluyor. Sohbet evlerinin tam bir dayanışma ve eğitim kurslarına dönüştüğünü söyleyen kadınlar, yeni beceriler öğrenmekten duydukları mutluluğu anlatırken, başkan Soner Çetin’e de teşekkürlerini de her fırsatta iletmeyi ihmal etmiyor.
PASTA VE AŞÇILIK EĞİTİMİ DE VAR
Güzelyalı Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi’nde ise pastacılık ve aşçılık kursu açılmasıyla, burada kadınlar mutfaklarına yeni lezzetler ekleme fırsatı buluyor. Ayrıca kadınlar, kazandıkları yeni becerilerle şimdiden çevrelerinden sipariş dahi aldıklarını, öğrendikleri pastaları ve çeşitli börekleri satarak hem kendi mutfaklarının lezzetini artırdıklarını, hem de para kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Üstelik bu kurslara katılanlar sadece Türk kadınları değil. Evlilik yaparak kentte yaşamaya başlayan ve Türk kültürünü merak eden yabancı uyruklu kadınlar da bu eğitimlere katılarak, hem ailelerini mutlu etmeye çalışıyor hem de boş vakitlerini olumlu bir şekilde geçirmenin rahatlığını yaşıyorlar.
PİLATES VE ZUMBA KURSLARI DA AÇILACAK
Kadının toplum içerisindeki önemini ve değerini anlatan, cinsiyet eşitliğinde kadından yana taraf olduğunu söyleyen Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, yakında Kurttepe Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi’nde kadınların sağlığı için pilates ve zumba kurslarının da açılacağını bildirdi. Başkan Soner Çetin, kadınların hayatını kolaylaştırmak için projeler ürettiklerini belirterek, “Çalışan kadınlarımızı da düşünüyoruz ve semt kreşleri açıyoruz. Hem semt kreşlerinin hem de sohbet evlerinin sayısı artacak. 7 yılda sayısız hizmeti halkın yararı için açtık, yine durmadan yeni proje ve çalışmalarımızla sadece Adana’ya değil, Türkiye’ye damga vuracaktır Çukurova” dedi.

Haberin Devamı