Merkez Çukurova’nın başkanları, Hatay’da buluştu

Çukurova’nın başkanları, Hatay’da buluştu

Paylaş
Çukurova’nın başkanları, Hatay’da buluştu

Çukurova’nın başkanları, Hatay’da buluştu

HATAY,(DHA)- HATAY Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, medeniyetler şehri Hatay’da bir araya geldi. Başkanlar, iş birliği içerisinde birlikte hareket etme kararlılığına vurgu yaptı.
Çukurova Bölgesi’nin üç büyükşehir belediye başkanı, 52 radyo ve 5 televizyon kanalının ortak canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Belediye hizmetlerinden Covid-19 salgınına, bölgesel istihdamdan şehirlerde yaşayan Suriyeliler’e kadar çok sayıda konunun konuşulduğu buluşmada CHP’li başkanlar iş birliği içerisinde birlikte hareket etme kararlılığına vurgu yaptı.
SAVAŞ: 3 ŞEHİR ORTAK KADERİ PAYLAŞIYOR
Programın açılışında Lütfi Savaş, Adana, Hatay ve Mersin’in ortak kaderi paylaşan 3 şehir olduğunu belirtti. Savaş, şunları söyledi:
“Bölgemizin ve ülkemizin konumu itibarıyla ortak kültür, tarih ve amaca sahibiz. CHP’li belediyeler olarak dayanışma içindeyiz. Kırsalda yaşayan vatandaşlar için kırsal kalkınma projesini hayata geçirdik. Dünya ‘endüstri 5.0’i konuşurken bizim bunu konuşmak için 100 yıl zamana ihtiyacımız var. Ancak biz gıda konusunda zenginiz. Bunun için kırsal kalkınma projesi yapıyoruz. Kırsaldaki vatandaşlarımıza kooperatifler ve şirket aracılığıyla istihdam yaratmak istiyoruz. Bu projemiz başarıya ulaşınca diğer belediyelere örnek olacak. Çiçekçilik konusunda Asya, Avrupa ve Orta Doğu’da bir numarayız. Bunun için EXPO’yu yapıyoruz. Turizm ve ticaretimizi canlandırmak için Hatay Deniz Otobüsü Projesi’ni (HADO) hayata geçiriyoruz. Belediyeler o şehrin istihdam politikalarının önünü açmak için var. Biz de bunu yapıyoruz. 2017 yılında altyapı yatırımlarında Türkiye şampiyonu olduk. EXPO ve HADO’nun dışında gastronomi alanındaki çalışmalarımız devam ediyor. Göreve geldiğimizde şehrimizde 2 arıtma tesisi varken şu anda 9 arıtma tesisimiz var. 236 kuyu açtık. 5 battı-çıktı yaptık. Karayollarının sorumluluk alanındaki yolda yapması gereken dönel kavşağı yaptık. İlçelerimizdeki altyapı çalışmalarına devam ediyoruz. Hepimiz insan odaklı çalışmalı ve birimize saygı duymalıyız.”
SEÇER: GELİŞMELERDEN 3 ŞEHİR DE ETKİLENİYOR
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de bölgede yaşanan gelişmelerin üç şehri de etkilediğini ifade etti. Mersin, Adana ve Hatay’ın sosyo-ekonomik yapısının benzer özellikler taşıdığını söyleyen Seçer, “Bölgede yaşayan 6 milyon vatandaş, 1 milyon kayıtlı Suriyeli misafir ve 1 milyon da kayıt dışı mülteci var. CHP’li belediyeler olarak sürekli temas halindeyiz. İlk kez belediye başkanlığı yapıyorum. Onun için diğer arkadaşlarımızdan daha çok faydalanıyorum. CHP’li belediyeler olarak pandemi sürecini başarılı geçiriyoruz” diye konuştu.
Koronavirüs pandemisinde Mersin’deki son durumun diğer şehirlerden farklı olmadığını söyleyen Seçer, “Geçen sene bu zamanlarda diğer illere göre daha iyiydik. Ancak şu ana kadar 2 binin üzerinde can kaybımız var. Bu süreçte merkezi hükümet ve ilgili kurulların aldığı önlemlere ek olarak bazı uygulamaları hayata geçirdik. Kiracılarımızın kirasını öteledik ve almadık. Önce insan sağlığı dedik. Halka ulaşmada halkımızın derdine derman olmada bonkör davrandık. Merkezi hükümetin elbette katkısı var ama yerel yönetimlerin başarısını görmezden gelmemek lazım. Bizi başarıya götüren en önemli unsur 11 başkanın çevirimiçi toplantılardaki fikir alışverişi oldu. Kendi şehirlerimizde birbirine benzer işlerin altına imza attık” dedi.
KARALAR: METRONUN İKİNCİ HATTINI YAPIYORUZ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise kentte koronavirüse karşı seferber olduklarını dile getirdi. Karalar, metronun ikinci hattını yapmaya başladıklarını ve hafif raylı sistem için çalışmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi. CHP’li belediyelerin ortak hareket etmesinin beraberinde başarıyı getirdiğini söyleyen Karalar, “Medeniyetler şehri Hatay’da bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Üç büyükşehir belediyesinin şu anda burada olması bize güç ve moral veriyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı