Gündem Cuma namazına giderken öldürüldü

Cuma namazına giderken öldürüldü

Paylaş
Cuma namazına giderken öldürüldü

Rize'de 34 yaşındaki Ömer Kandemir, cuma namazına gitmek için mezarlıktan geçerken, dün akşam tartıştığı Z.E. tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olayın ardından Gürcistan plakalı bir araçla kaçan Z.E., Sarp Sınır Kapısı'nda yakalandı.

Olay, Portakallık Mahallesi’ndeki Portakallık Cami önündeki mezarlıkta bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Gürcistan’daki işyerini kapatıp bir süre önce Rize’ye dönen Ömer Kandemir, kendisi gibi Gürcistan’da iş yapan Z.E. ile dün evinin önünde henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştı. İkili arasındaki tartışmanın büyümesi çevredekilerin araya girmesiyle önlendi. Bugün, cuma namazına gitmek için mezarlıktaki patika yoldan geçen Ömer Kandemir, burada kendisini bekleyen Z.E.’nin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 3 çocuk babası Ömer Kandemir tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

ŞÜPHELİ, SINIRDA YAKALANDI

Olaydan sonra DRD 542 Gürcistan plakalı otomobille kaçan Z.E., görgü tanıklarının plakayı bildirmesi üzerine polis tarafından takibe alındı. Gündoğdu Beldesi’nden itibaren polisin yakın takibe aldığı aracı yakalayabilmek için Çayeli İlçesi’nde Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapatıldı. Z.E., polis barikatını görünce aracıyla yan yola girerek Madenli Beldesi’ne doğru hareket etti. Polis araçlarının kovaladığı otomobil daha sonra bir köy yoluna girerek gözden kayboldu. Çok sayıda polis ve jandarma ekibinin sevk edildiği bölge kuşatma altına alındı. Ekipler, şüpheli Z.E.’yi Sarp Sınır Kapısı’nda yakaladı.
Gözaltına alınan şüphelinin sorgusu sürüyor.

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)

Haberin Devamı